Pečená bageta
Pečená bageta

Pečená bageta s plnkou a pancettou fotorecept

Tibor Samaranský a Martin Maslančík
majitelia GreenFood Restaurant v Piešťanoch-Ratnovciach, 16. júna 2017
Pečená bageta s plnkou a pancettou (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
5-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
100 g
100 g
100 g
100 g
200 g
50 g
50 g




Postup

  1. 1

    Bagetu rozkrojíme zvrchu do troch štvrtín a natrieme bylinkovým maslom.

    Pečená bageta s plnkou a pancettou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom vrstvíme šunku, nastrúhaný tvrdý syr a sušenú šunku, navrch poukladáme sušené paradajky a na väčšie kúsky pokrájanú jarnú cibuľku.

    Pečená bageta s plnkou a pancettou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Bagetu zatvoríme a dôkladne ju celú obalíme pancettou. Pripravenú bagetu položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do rúry zohriatej na 180 °C na 5 – 10 minút podľa veľkosti použitej bagety.

    Pečená bageta s plnkou a pancettou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na podobné dobroty si môžete vybrať aj iný druh pečiva, napríklad zdravšie celozrnné. Dobrá je však aj ciabatta alebo bosniak.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia