Restovaná morčacia pečeň

Pečeň na portskom víne s hruškovým ragú a tekvicovým chlebom

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Tekvicový chlieb: Tekvicu prekrojíme, vyberieme semiačka a nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame na mesiačiky, cesnak na plátky a nasekáme tymian. Dáme na plech a pokvapkáme tekvicovým olejom. Dáme piecť pri 170 °C na 20 minút. Pečenú tekvicu rozmixujeme a dáme vychladnúť.
  2. Z droždia, vody a cukru pripravíme kvások. Do rozmixovanej tekvice pridáme múku, kvások, tekvicové semiačka, soľ a vajce. Vymiešame hladké cesto (podľa potreby pridáme vodu). Formu vymastíme olejom, vložíme cesto a necháme podkysnúť na teplom mieste 30 minút. Dáme piecť do rúry rozohriatej na 180 °C na 30 minút.
  3. Hruškové ragú: Hrušky očistíme, vyberieme stred a nakrájame na kocky. Z lyžice cukru pripravíme karamel. Zalejeme vínom, pridáme polovicu nakrájaných hrušiek a varíme, kým sa nerozvaria. Rozmixujeme. Znova privedieme do varu a pridáme druhú polovicu hrušiek. Minútu varíme, vypneme a dochutíme čerstvým tymianom a soľou.
  4. Morčaciu pečeň nakrájame na menšie kúsky a restujeme na panvici s olejom z každej strany približne 2 minúty. Podlejeme portským vínom, orestujeme, dochutíme soľou, korením a podávame s hruškovým ragú a tekvicovým chlebom.