Peanut butter cups (košíčky s arašidovým maslom)

Autor receptu: wannabe

35
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Suroviny sú na 35 košíčkov, ktoré musia byť malé, no vyššie. Použila som Orion čokoládu na varenie a neviem presne koľko bolo arašidového masla. Dáme si nad paru rozpustiť zhruba 200 gramov čokolády a nachystáme si košíčky na plech (pokiaľ nemáte plech s muffinovou formou nevadí, aj ja som to robila bez neho)
  2. Keď je čokoláda rozpustená nalejeme ju do košíčkov, aby pokryla celý spodok. Keď sme skončili, tak plech strčíme na pár minút do mrazáku.
  3. Medzi tým si urobíme mandľovú náplň. Mandle necháme vymočiť aspoň na hodinu. Keď sú hotové, tak ich hodíme spolu s vanilkovým cukrom do mixéra a zmiešame.
  4. Vyberieme si košíčky. Na spodok dáme asi jednu KL arašidového masla. Na to položíme ovocie a na to dáme našu mandľovú kašu. Pokúšame sa to dávať do stredu a aby to nepresahovalo výšku košíčka
  5. Dáme si rozpustiť zvyšných 400 gramov čokolády a nalejeme ju do košíčkov, aby sme všetko zakryli.
  6. Strčíme plech na pár minút do mrazničky. Po asi 5 minútach vyberieme, ozdobíme orieškom a dáme do chladničky. Necháme poriadne stuhnúť a môžeme podávať! Ja som to nechala celú noc a na druhý deň boli akurát.