Komentáre k receptu:
  • používateľ nemá avatarMirop 11. mája 2018 o 09:20

    boze.... Pavlovu milujem, krasne sa ti podarila
    @zareaguj
  • jujoska - fotkaJujoska 11. mája 2018 o 09:40

    pekny recept aj postup. Tusim sa uz konecne do nej pustim aj ja
    @zareaguj
     1x farbuska
  • používateľ nemá avatarAli123 11. mája 2018 o 10:10

    Vyzerá to fantasticky. Mám iba otázku - tá šľahačka sa do krému iba zamieša alebo treba vyšľahať? Ďakujem.
    @zareaguj
     1x ywett
  • používateľ nemá avatarHaji 11. mája 2018 o 11:08

    Krásná torta, jemnej chuti, recept se mi moc líbí. Máš můj obdiv, jsi šikulka!
    @zareaguj
  • moznodobremoznozle - fotkaMoznodobremoznozle 11. mája 2018 o 13:11

  • jack - fotkaJack 11. mája 2018 o 17:37

    Ta to krasota ;-)))
    @zareaguj
  • monty469 - fotkaMonty469 11. mája 2018 o 18:50

  • evanaaa - fotkaEvanaaa 11. mája 2018 o 18:51

    Toto je môj sen, ochutnať raz kúsok takejto delikatesy.....
    @zareaguj
     1x haji
  • tetuska - fotkaTetuska 11. mája 2018 o 19:33

    najlepšia torta a pritom jej príprava je jednoduchá...
    @zareaguj
  • ywett - fotkaYwett 11. mája 2018 o 20:27

  • mariamka - fotkaMariamka 11. mája 2018 o 20:27

    moja bude asi kockata D:) ale ten krem, ako sa pyta Ali123 tiez som si nebola ista, tak som tam dala smotanu tekutu, uvidim, co to spravi, synator vravi, ze nabuduce bude z neho zmrzrlina :) korpus chladne, sama som zvedava
    @zareaguj
  • mamatata2 - fotkaMamatata2 11. mája 2018 o 21:50

  • miika - fotkaMiika 12. mája 2018 o 10:31

    @Ali123 (11.5.2018 10:10)

    Andrejka, original recept je so samostatne vyslahanou šľahačkou. Ale tortu som robila 4x, 4x som šľahačku vyliala do krému a vyslahala. Lenže 2x bol krém tuhý, 2x redší. A neviem dôjsť na to prečo. Vždy som použila 40% kunin šľahačku. Takže ak chceš ísť na istotu, vyslahaj si smotanu samostatne. Ak je krém hustý, torta sa mi lepšie krajala a rezy držali. Pri redsom kreme je chuť rovnaká, len to viac kĺže a rezy sa dajú dať len na ležato na tanier. Ale zmizla torta rovnako rýchlo.
    @zareaguj
  • miika - fotkaMiika 12. mája 2018 o 10:32

    @Mariamka (11.5.2018 20:27)

    Aká bola torta?
    @zareaguj
  • mariamka - fotkaMariamka 12. mája 2018 o 10:37

    @Miika (12.5.2018 10:32)

    korpus krasne vysiel, plnka skvela, dala som vanilkovu esenciu, naskladala platy, jahody, maliny, lesne ovocie, idem rano pozriet, vsetko sa roztieklo, neztuhlo :( ale zmrzlina to isti :) este to nevzdam
    @zareaguj
  • mariamka - fotkaMariamka 12. mája 2018 o 10:39

    nestuhlo,, uz to aj ocami tvrdim :)
    @zareaguj
  • miika - fotkaMiika 12. mája 2018 o 15:15

    @Mariamka (12.5.2018 10:39)

    hmm, aj ked mám krem riedky, tak nič nevyteká z torty... tak tuto asi zjesť lyžičkou alebo dať zamrazit ako poradil syn :) skus nabuduce tu šľahačku zamiešať už vyšľahanú.
    @zareaguj
  • bubaya - fotkaBubaya 12. mája 2018 o 15:42

    @Mariamka (12.5.2018 10:37)

    Mne sa dvakrát stalo, keď som robila tiramisú, že som mieša mascarpone viac, ako bolo treba, a ono sa mi zrazilo a pustilo srvátku. Nemôže byť chyba v tom, že si ho miešala veľmi inteznívne, až si vyrobila maslo?
    @zareaguj
     1x haji
  • bubaya - fotkaBubaya 12. mája 2018 o 15:42

    Juj, zabudla som tortu pochváliť ....úžasnááááá.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarHaji 12. mája 2018 o 15:57

    Někdy je i mascarpone potvorka, už mám osvědčeného výrobce a jiné nechci. Je možné, že i doba odležení /od večera do rána?/ byla moc dlouhá a vše se rozmoklo. Mrazák a lžíce to jistí!
    @zareaguj
     1x farbuska
  • miika - fotkaMiika 13. mája 2018 o 11:44

    @Haji (12.5.2018 15:57)

    ja som robila s roznymi mascarpone (Lidl, kaufland, Galbani) a v principe sa vsetky pekne vymiesali... skor je potvora ta šlahačka, tiez rozmyslam ze aj cukor niekedy urobí krém redší, raz som celý krem vykydla do koša a išla kupit nový materiál, proste bola z toho len srvatka... plus aj pri šlahačke ked sa dlho mieša, tak začne isť do tekutej formy, ako aj dlho miešané bielka...
    @zareaguj
     1x haji
  • používateľ nemá avatarHaji 13. mája 2018 o 12:02

    @Miika (13.5.2018 11:44)
    Souhlas. Mně se osvědčilo mascarpone z Lidlu. Kaufland má mascarpone více druhů - a ty jsou chuťově i konzistencí rozdílné. Odmítla jsem to zkoumat a zůstala věrná lidlovému mascarpone. Cukr je též kapitola sama pro sebe. Přiznávám, že s výše uvedeným krémem zkušenosti nemám a tak nasávám informace, díky!! Udělala jsem pár zkušeností skrze tiramisu, tam je treba dodržet aj čerstvost vajec. Ale to je o inom recepte. Přeji hezkou neděli!
    @zareaguj
  • luss44 - fotkaLuss44 13. mája 2018 o 13:41

    takúto plnku robievam často a vždy najskôr vyšľahám šľahačku takmer do tuha a následne pridám či už mascarpone alebo jemný tvaroh, podľa toho čo pečiem, a už len chvíľu prešľahám aby sa to spojilo. Dlho som používala smotanu na šľahanie z Lidla, ale posledné razy sa mi zle šľahala do tuha, tak som prešla na Rajo a odvtedy som spokojná. A super plnka je aj s pridaním rozpustenej vychladenej bielej čokolády, ale vtedy treba ubrať cukor. Tortu máš krásnu, občas ju robievam a preto viem že je výborná a veľmi rýchlo sa zje :)
    @zareaguj
     1x miika
  • miika - fotkaMiika 13. mája 2018 o 14:25

    @Luss44 (13.5.2018 13:41)

    prosím ťa a mascarpone je pomerne mazľavé a tuhé, nepadne ti tá šľahačka ked tam kydneš tie dve mascarpone ? a potom ešte cukor a nebodaj žltka ? Kamarátka ktorá mi dala tento recept robí bez žĺtok, proste to všetko dá naraz aj s tekutou šľahačkou a vymieša dokopy. Ja robím často tiramisu, kde je základ žltka s cukrom a k tomu mascarpone, len sa tam nedá už šľahačka. Alebo je podobný krém do Red velvet torty, tam zase nejdú žltka. Ono sa to dosť opakuje tie krémy v tortách...
    @zareaguj
  • luss44 - fotkaLuss44 14. mája 2018 o 10:01

    @Miika nie, šľahačka mi ešte neklesla, žĺtka nedávam. Cukru dávam menej lebo od neho šľahačka redne a jednak celkovo sladím menej ako je v rcp. Ale spomenula som si že mám rcp na tiramisu, kde namiesto mascarpone idú 2 nátierkové smotanové maslá neochutené plus 2 šľahačky a toto šľahám naraz plus aj s cukrom a vyšľahá sa to spolu do fajn krémovej konzistencie. Ani sem žĺtky nedávam.
    @zareaguj


Pridaj komentár k receptu:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


TOPlist