Pávie rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Veľmi výborný zákusok..je vhodný na pohostenie, stačí posypať práškovým cukrom a paráda..cesto aj krém sú veľmi chutné a spolu ladia...

10
porcií
45 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Rozdelila som vajíčka..6 žltkov som vymiešala so 120g, pr. cukru do peny...
  2. pridala som 40g. kakao a 1 lyžicu polohrubej múky zmiešanú so sódou bicarbonou..
  3. Na záver som opatrne vmiešala tvrdý sneh zo 6 bielkov...
  4. Odrezala som si pečiaci papier na mieru plechu...trúbu som vyhriala na 180st. a piekla som ho 20 min...cesto po upečení som vybrala z plechu aj s papierom a ešte horúci som ho prehla po dĺžke na polovicu ...a nechala vychladiť..
  5. pripravila som si svetlé cesto...vajcia som rozdelila...z bielok som vyšľahala tuhý sneh z 3 bielkov..
  6. pridala som po jednom žltky a miešala...na záver som vmiešala polohrubú múku 70g. zmiešanú na hrot noža práškom do pečiva,..
  7. Vyložila plech pečiacim papierom, vyliala cesto na plech a na 180st. sa piekla 15 min. cesto som po upečení vybrala z plechu aj s papierom a prehla po dĺžke , ako tmavé cesto...nechala vychladiť..po vychladení, som musela cesto narovnať k tmavému cestu...takže som zo svetlého cesta odrezala približne 5 cm. z konca, aby sa biele cesta vošlo do tmavého..
  8. vychladnuté cestá prehnuté...
  9. urobila som si krém...do 2 dl mlieka som vmiešala 2 lyžice hladkej múky a uvarila na hustú kašu...kým sa chladila kaša, vymiešala som 200g. masla so 150g. práškového cukru do peny a pridala som aj vychladnutú kašu a spolu premiešala..
  10. Roztvorila som tmavé cesto a natrela som polovicou krému...
  11. do zbytku krému som pridala lyžicu kakaa , zmiešala..
  12. Roztvorila som biele cesto a potrela som ho kakaovým krémom...biele cesto som uložila na kakaové potreté bielym krémom a prehla...
  13. takto prehnuté pláty potreté plnkami môžu ísť do druhého dňa do chladničky...stačí potom už iba pokrájať na rezy, posypať práškovým cukrom...
  14. pávie rezy v reze...prajem dobrú chuť...