Patlıcan kebap (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

...alebo "Fırında Patlıcan Kebap" Je to naozaj velká dobrota,ktorá je u nás velmi obľúbená.Je to velmi jednoduché a vdačné jedlo :-) ..a to najmä teraz,ked sa začína baklažánová sezona ;-P

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si asi 6 väcsich baklažánov,ani príliž tenké,ani príliž tučné :-) a pokrájame ich na kolieska cca. hrúbky palca.Môj pekáč bol velkosti 40x30,takže sa mi zmestili 6 baklažánov..ale množstvo záleží nielen od pekáča,ale aj od toho že kolko paradajok použijete...
  2. ..ja som dala 3 väčšie paradajky,ktoré tiež prepolíte.Kludne ich môžte dať viac,celkom podla vašej chuti :-P
  3. Teraz si pripravíme mäsovú zmes... Zmiešame cca.600g mletého hovädzieho mäsa,cibulu nakrájanú na maličké kocky,2 kl oregana a 1-2kl soli a poriadne premiešame.Oregano si môžte dat aj menej,ale podla mna to vela nieje,lebo ten baklažán tú chuť z mäsa vytiahne a sol taktiež..kedže baklažán "pije" soľ :-P Ale kludne si môžte namiešať aj inú zmes,napr. mletú č.papriku a aj cesnak ;-) bude to skvelá obmena..
  4. ..ja som si urobila z mäsa už dopredu takéto maličké okrúhle placičky ;-D aby som sa nemusela potom babrať po jednom..
  5. .. pred každým spojením dvoch krúžkov,som každý z nich ešte trocha osolila..lebo baklažán naozaj velmi pije soľ.
  6. ..a teraz začneme spájať dva krúžky,medzi ktoré vložíme mäso a ukladáme tesne vedla seba do vyššieho pekáča..
  7. ..a tak isto spojíte aj paradajku,ktorú môžte dať hocikde..
  8. Kedže ukladáme v radoch a baklažánové krúžky niesú všetky rovnaké,nám môžu medzi radmi ostať medzeri do ktorých vopcháme ešte kúsky baklažánu..
  9. Celé trocha osolíme a nakladieme na kúsky pokrájané maslo..Maslo dodá tomuto jedlu výbornú chuť ;-PP akú bez masla nikdy nezískate..
  10. Zmiešame vodu a salçu a vylejeme do pekáča..
  11. ..zakryjeme dobre alobalom a dáme piecť do rúry,ktorú sme dopredu rozohriali na 200°C na 40-45 minut...
  12. asi po 40tich minutach sa pozreme či je už baklažán dobrý..ak je taký polomäkký,takho odkryjeme vložíme späť do rúry ešťe na cca.20 minut zapiecť..
  13. Po zapečení vyberieme a môžme podávať ;-D Najčastejšie sa podáva a aj chutí najlepšie s chlebom,alebo pečivom,ktoré namáčate do tej skvelej šťavy ;-P Dobrú chuť