Paštrnákový krém fotorecept

monty469 - fotkamonty469, 15. marca 2016
Paštrnákový krém (fotorecept)
Foto: monty469

Na tento recept som náhodne natrafila pri listovaní v časopise a hneď ma zaujal. Tak som si povedala, všetky suroviny mám, tak vyskúšam. Výsledok Zobraziť celý popisNa tento recept som náhodne natrafila pri listovaní v časopise a hneď ma zaujal. Tak som si povedala, všetky suroviny mám, tak vyskúšam. Výsledok ma milo prekvapil :-) Kto nemá rád paštrnák, kľudne môže použiť petržlen.

4
porcie

Suroviny

500 g
150 g
1 PL
250 g
30 g
800 ml
150 ml
50 ml
štipka
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Paštrnák ošúpeme. Pomocou škrabky si urobíme dlhšie prúžky, asi 8 ks, ktoré opečieme na oleji a necháme odkvapkať na papierovom obrúsku.

    Paštrnákový krém (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zvyšný paštrnák nakrájame spolu so zelerom na kocky, cibuľu nadrobno.

    Paštrnákový krém (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na masle opečieme cibuľu, pridáme paštrnák a zeler, orestujeme.

    Paštrnákový krém (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zalejeme horúcim vývarom a varíme 20 min.

    Paštrnákový krém (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom polievku rozmixujeme ponorným mixérom.

    Paštrnákový krém (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme šľahačkovú smotanu, necháme prevrieť a ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom.Polievku naservírujeme, vrch ozdobíme kyslou smotanou, paštrnákovým chipsom a podávame s opečenou bagetkou. Po vychladnutí môže slúžiť ako zaujímavý dip .

Diskusia k receptu

jack
Veľmi rýchly,jednoduchý a krásny rp.Ja takéto ľúbim,tak si ju aj urobím.A petržlen je po ruke stále.Vďaka za fajn tip.♡
sracz
Zeleninové polievky, na všetky spôsoby a štýly, milá @monty469 to je moja obľúbená "parketa"! Zaujúkal som od radosti, lebo túto Tvoju 5*-ovú ešte nemám "odšmakovanú", tak určite idemE na to! Teda, na ňu! Už druhé desaťročie si pochutnávame aj na pečenej koreňovej zelenine! Jenoducho: umyť, očistiť, nakúskovať, na "tepši" prstami osoliť, oeMČeKovať, pokropiť olejom, 14´na 200÷210 °C, opatrne poprevracať, pokryť 6÷7 hoblinkami masla a vrátiť do rúry ešte raz na 14´. Tak som objavil novú fantastickú chuť aj petržlenu i paštrnáka! Vyskúšaj a ňeobanuješ! Ta dobré šmaky! Ta ňe?
monty469
Milý @Sracz. Ďakujem ti veľmi pekne za pochvalu, ktorá ma potešila :-) Budem čakať na ohlasy, keď ju pripravíš. Verím, že ti bude chutiť. A tú zeleninku pečenú v rúre urobím podľa teba. V rúre som už piekla tekvicu s predvarenou cviklou, pridala som aj mrkvu a po vybratí som si tam pridala kapari ( mne to veľmi chutí ), ale paštrnák či petržlen ešte nie. Skúsim a dám vedieť. Pozdravujem a prajem krásny deň :-)
pivonka
Paštrnák si hodlám zasiať, takže recept mi akoby spadol z neba. Ďakujem.
luclup
Viem si predstavit tu lahodnu chut ! Kremove polievocky su top topov! Hned by som si ju dala, a potesila moj skvrkajuci zaludok! Mamulienka zlata, preco varis take dobroty ked nie som doma? :) Este par dni, a konecne sa dockam poriadneho papanicka, z tvojich zlatych ruk ! Mam deficit kvalitnej domacej stravy .. Takze polievocku chvalim, hviezdy udelene :) Pekny dnik <3
monty469
@Pivonka (16.3.2016 13:14)
Teším sa , že ti recept padne vhod. Keď ho urobíš, daj vedieť, ako ti chutil. Je to mňamka :-)
monty469
@Luclup (16.3.2016 15:25)

Moja zlatá neboj, prídeš domov a niečo fajnové ukuchtíme :-) <3




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia