Jahňacie rebierka

Pastiersky jahňací rebierkový perkelt na červenom víne so saturejkou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Nedeľný obed z jahňacích rebierok na víne so saturejkou.

4
porcie
10 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Jahňacie rebierka som umyla.
  2. Nakrájala som ich na kocky. Rebierka boli krehké, dali sa mi pokrájať nožom, stačilo na vrch noža udrieť rukou a rebierko sa zlomilo.
  3. Pripravila som údenú slaninu, cibuľu a cesnak.
  4. Nakrájala som slaninu na drobné kocky aj cibuľu.
  5. Na rajnici som nechala vytopiť tuk zo slaniny a na ňom som opiekla cibuľu, celú rascu a cesnak.
  6. Pridala som rebierka a spolu opiekla.
  7. Pridala som mletú červenú papriku a lečo.
  8. Pridala som na malé kocky nakrájanú zeleninu a spolu opiekla.
  9. Osolila, okorenila a podliala slepačím vývarom.
  10. Pridala som bobkový list, celé borievky, nové korenie a nechala dusiť. Keď bolo potrebné, opäť som rebierka podliala vývarom, ale vždy iba malým množstvom.
  11. Keď bol perkelt po 50 minútach hotový, pridala som červené víno a len minútu nechala spolu povariť. Napokon som pridala saturejku, ale už som vypla sporák.
  12. Saturejku si sama pestujem na záhradke a po usušení ju skladujem v tejto nádobe.
  13. Hotový rebierkový perkelt som podávala s nokerlami. Prajem vám dobrú chuť.