Jahňacie rebierka
Pastiersky jahňací rebierkový perkelt na červenom víne so saturejkou (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Nedeľný obed z jahňacích rebierok na víne so saturejkou.
4 porcie |
10 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Jahňacie rebierka som umyla.
- Nakrájala som ich na kocky. Rebierka boli krehké, dali sa mi pokrájať nožom, stačilo na vrch noža udrieť rukou a rebierko sa zlomilo.
- Pripravila som údenú slaninu, cibuľu a cesnak.
- Nakrájala som slaninu na drobné kocky aj cibuľu.
- Na rajnici som nechala vytopiť tuk zo slaniny a na ňom som opiekla cibuľu, celú rascu a cesnak.
- Pridala som rebierka a spolu opiekla.
- Pridala som mletú červenú papriku a lečo.
- Pridala som na malé kocky nakrájanú zeleninu a spolu opiekla.
- Osolila, okorenila a podliala slepačím vývarom.
- Pridala som bobkový list, celé borievky, nové korenie a nechala dusiť. Keď bolo potrebné, opäť som rebierka podliala vývarom, ale vždy iba malým množstvom.
- Keď bol perkelt po 50 minútach hotový, pridala som červené víno a len minútu nechala spolu povariť. Napokon som pridala saturejku, ale už som vypla sporák.
- Saturejku si sama pestujem na záhradke a po usušení ju skladujem v tejto nádobe.
- Hotový rebierkový perkelt som podávala s nokerlami.
Prajem vám dobrú chuť.