Kačacia paštéta
Kačacia paštéta

Paštéta z kačacej pečene s orechmi a hruškou fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 24. marca 2019
Paštéta z kačacej pečene s orechmi a hruškou (fotorecept)
Foto: kvakac

Niečo aj pre milovníkov kačacej pečene bez vykŕmenia. Túto paštétu máme veľmi obľúbenú a vždy zmizne raketovou rýchlosťou. Nie a nie odložiť na neskôr.

5 pohárov 330 g
porcií
100 minút
príprava

Suroviny

500 g
100 g
125 g
100 g (šalotka)
1 hlavička
100 g
100 g čerstvá
125 g
100 g
50 ml
2 PL
1 KL
1/4 KL
150 ml (30 %)
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do hrnca dáme lyžicu kačacej mastí a 25 g masla. Na to dáme pokrájanú slaninu,cibuľu a mäso. Dusíme nech sa všetka voda odparí a slanina čo najviac stopí. Pridáme zelené korenie zomleté a muškátový oriešok mletý, toho len trochu. Soľ ešte nedávame. Kto chce môže dať aj čili, ja som dal, to sú tie červene kúsky. Máme radi, keď mierne páli. Nie je to povinné, preto som to do rozpisu surovín nedával.

    Paštéta z kačacej pečene s orechmi a hruškou (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Keď už slanina stopila dosť masti, tak dáme pečeň a za lyžicu mletého vlašského orechu a ďalej dusíme. Teraz nalejeme koňak.

    Paštéta z kačacej pečene s orechmi a hruškou (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Počas ďalšieho dusenia pridáme očistený a na plátky nakrájaný cesnak. Stále prudko dusíme a prilejeme víno.

    Paštéta z kačacej pečene s orechmi a hruškou (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    A napokon pridáme hrušku očistenú od jadrovníkov a šupky a pokrájanú na drobno.

    Paštéta z kačacej pečene s orechmi a hruškou (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    Miešame a prudko varíme. Keď sa hruška trochu zapracuje, tak dáme hrniec preč zo sporáku.

    Paštéta z kačacej pečene s orechmi a hruškou (fotorecept)  - obrázok 5
  6. 6

    A necháme vychladnúť. Potom hmotu dáme do mixéra a pridáme zvyšok kačacej masti, zmäknutého masla a smotanu. Teraz osolíme.

    Paštéta z kačacej pečene s orechmi a hruškou (fotorecept)  - obrázok 6
  7. 7

    Do hladka rozmixujeme a pridáme zvyšok vlašských zomletých orechov. Rozmiešame spolu a nalievame do pohárov. Dobre uzavrieme a sterilizujeme pri 100 °C hodinu. Necháme vychladnúť a postáť aspoň jeden deň nech prejdú chute spolu.

    Paštéta z kačacej pečene s orechmi a hruškou (fotorecept)  - obrázok 7
  8. 8

    Pár pohárov sme urobili na rýchlu konzumáciu, nech nezabažime. Navrch mandle a môžme ochutnávať s chlebom, bagetou a dobrý Tokaj k tomu a hrdlom sa bude len tak kĺzať. Čo? No predsa paštéta aj Tokaj.

    Paštéta z kačacej pečene s orechmi a hruškou (fotorecept)  - obrázok 8

Diskusia k receptu

16 komentárov k receptu
@Kvakac , ty výmyselník, tvoríš nové a pekné (dobré) recepty, a toto je jeden z nich. Také niečo by som si hneď rada vyskúšala. Ja raz za čas robievam z teľacej pečene (kombinovala som s kuracími, ale už tak nerobím), ale len veľmi jednoducho, so šľahačkou, a bez sterilizácie, vydrží tak do dvoch týždňov, práve sa chystám znovu spraviť pre muža, ten ju má rád.
Paráda. Robievam jednoduchú paštétu z morčacej pečene, je skvelá. A preto si viem predstaviť, aká fantastická je táto s ešte pár dobrotami navyše. Ukladám a raz isto vyskúšam.

Pridaj komentár k receptu: