Bravčová paštéta
Bravčová paštéta

Paštéta s oškvarkami a cibuľovo-cviklovým džemom

Roman Martinkovič
šéfkuchár Hotela FIS Jasná****, 29. januára 2019
Paštéta s oškvarkami a cibuľovo-cviklovým džemom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
110 minút
príprava

Suroviny

400 g
200 g
100 g
200 g
10 g
75 ml
50 ml
50 g domáce
 čerstvý
Cibuľovo-cviklový džem:
100 g
250 g
75 g
100 ml
5 g čerstvý




Postup

  1. 1

    Paštéta: Nakrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme bravčové mäso, pečeň, osolíme a okoreníme, pridáme cesnak, tymian, podlejeme bielym vínom a necháme dusiť úplne domäkka. Nakoniec pridáme maslo a smotanu, dobre prevaríme a odstavíme. Zmes rozmixujeme na hladkú krémovú hmotu a necháme trochu vychladnúť. Napokon do paštéty vmiešame pokrájané domáce oškvarky.

  2. 2

    Cibuľovo-cviklový džem: Cibuľu nakrájame nadrobno, zalejeme červeným vínom, pridáme soľ, korenie, rozmarín a cukor. Marinujeme cez noc. Cviklu uvaríme a ošúpeme, rozmixujeme. Namarinovanú cibuľu dáme variť, kým nezačne karamelizovať. Pridáme rozmixovanú cviklu a necháme ďalej pomaly redukovať. Takto pripravený džem dochutíme podľa potreby soľou a korením.

  3. 3

    Do malých zaváraninových pohárikov dáme na spodok džem a necháme vychladnúť. Potom doplníme do troch štvrtín pohára paštétu a dáme do chladničky zachladiť. Zachladenú paštétu dozdobíme kúskami škvariek a prelejeme bravčovou masťou. Podávame s džemom a domácim chlebom.

Diskusia k receptu

evanaaa
Celkom sa mi páči recept, aj som si ho uložila, možno raz.....
lilyre
Mám veľmi rada paštéty a keďže kupovaným nedôverujem, pripravujem ich doma podľa receptu od priateľov alebo z internetu. Tento recept sa mi veľmi pozdáva, túto paštétus bagetkou môžem ponúknuť aj nečakanej návšteve k vínku.
1x kimlo




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia