Pasta e fagioli (jednoduchá polievka s cestovinou a fazuľou, varená ako eintopf)

Autor receptu: safran

Ideový návod som našla v knihe: 101 Potravin, které vám pomohou zachránit život na str. 111, ale postup som si zvolila vlastný. Ako autor sa uvádza Christine M. Palumbová. Bola som hladná, chcela som niečo teplé, rýchle a chutné na zasýtenie, hotové za pár minút. V chladničke ostali otvorené tetrapack paradajky v pretlaku a tmavé fazule v konzerve. Polotovary neobľubujem, no tentokrát prišli vhod. Bolo to v cuku letu :-)

1
porcia
5-10 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na oliv. oleji osmažíme drobno krájanú cibuľu do sklovita, pridáme na plátky krájaný strúčik cesnaku, prisypeme štipku oregána, bazalky, zalejeme vodou, pridáme pár zrniek č. korenia, 1 guľôčku nového korenia, necháme zovrieť, osolíme, vhodíme cestoviny (tu sú použité kohútie hrebienky), varíme 5 minút, zatiaľ si prepláchneme fazule z konzervy, pridáme 2PL zaváraných rajčín, drobno krájanú petrželenovú vňať, prepláchnuté fazule a prehrejeme. Podávame s hoblinami tvrdého syra (tu 52% Iberico).
  2. V originálnom recepte sa píše, že sa použije aj voda z cestovín, tak som to vymyslela tak, že nakrájam koreňovú zeleninu tak na drobno, aby sa urobila spolu s cestovinami, tu boli použité "kohútie hrebienky", čo sa varia 7 min., takže naozaj na drobno. Originál mala ísť biela fazuľa, ale potrebovala som spotrebovať načatú konzervu. Konzervované fazule vždy prepláchnite, jednak odstránite veľké množstvo konzervantov a tiež zmiernite vetry. Cestoviny - necestoviny, varila som ich v panvičke :-) Dobrú chuť!