Parmesan spaghetti squash s paradajkovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: kecemis

Toto som nedavno vyskusal na jednej farme, kde som mal nejaku robotu. Domaca pani nam dala vyskusat a boli sme vsetci velmi prekvapeni tymto jednoduchym a lahkym jedlom. Tak som zamozrejme zasiel za nou, ci by sa nepodelila s receptom. Bola velmi ochotna a mila. V podstate spagety bez spagiet.

4-6
porcie
45 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Tekvicu som rozdelil na polovicu, vycistil a dal na papierom vystlatom plechu piect priblizne 30-35 minut a 180 stupnov. Ak niekto ma zaujem, moze ju tiez pripravit v microvlnnej rure. Ocistenu tekvicu dat do MVR odrezanou castou dolu. K tomu postavit asi 1/4 pohara vody a zapnut na najsilnejsie asi 12 minut. Ked tekvica trochu vychladla, vydlickou som skrabal tekvicu po vlakne od kraja po kraj a dostal som vlakna v podobe spagiet.
  2. Ked bola tekvica hotova, dal som na plech brokolicu, ktoru som najprv v miske s olejom pohrkal. Piekol som asi 20 minut pri teplote 180 stupnov, alebo kym nazacala hnednut. Potom som zacal pripravovat paradajkovu omacku. Na panvici som nehal rozohriat 2 pl oleja. Pridal som na drobno nakrajanu cibulu. Asi po styroch minutach som pridal 2 rozpucene cesnaky zmiesane so solou. Po minute som pridal huby a dusil asi 5 minut.
  3. Pridal som nasekane paradajky so stavou, nehal som to zovriet, zredukoval som teplotu a zakryte som nehal varit asi 15 minut. Potom som pridal bazalku a cukor a dochutil solou a korenim. vypol som teplo a nehal omacku dojst.
  4. Vo vacsej panvici som dal rozohriat polovicu masla. Pridal som druhu polovicu cesnaku a smazil som asi minutu. Pridal som spaghetti squash, ktore som vyskrabel z tekvice. opekal som ich asi 2 minuty, pokial nezmekli. Vmiesal som parmesan a zvysok masla. Panvicu som odsunul s tepla. Zial fotka sa mi nepodarila.
  5. Na tanier som dal spaghetti squash, na to paradajkovu omacku. A na vrch pecenu brokolicu. Ale je to vyborne aj s mesovymi golkami. Kto si zela tak este posypat parmezanom.