Parížske rožky
Autor receptu: tinca
Tento recept mám z nejakého časopisu ,prvýkrát ich skúsila susedka, aj mne urobila z 1/2 dávky. Zdali sa mi zložité, ale nedalo mi to a už som ich 2x robila sama, je to trošku babračka ,ale stojí za to. Idú sviatky, tak sa ukážte pred kupačmi.
40-50 porcií |
60 minút príprava |
20 minút na 140 °C |
Postup
- Nad parou šľaháme 5 bielkov, po lyžiciach postupne pridávame práškový cukor a vyšľaháme tuhý, lesklý sneh. Vareškou zapracujeme pomleté orechy a strúhanku.
- Hmotu dáme do cukrárskeho vrecúška a na plech vyložený papierom na pečenie striekame rožteky. Tieto potom pečiem asi 2O minút na 140 st.C a necháme úplne vychladnúť.
- Vo vodnom kúpeli vyšľaháme 3 vajcia,kryštálový cukor a kakao. Zmes miešame do zhustnutia, potom necháme vychladnúť. Vo väčšej miske vymiešame maslo a po lyžiciach pridávame vychladnutú zmes. Krém striekame na upečené vychladnuté rožky v podobe vlniek. Nakoniec ich polejeme čokoládovou polevou.
- Ja robím tak menšie, mne sa tak páčia. A tu je výsledok.