Parížske kocky fotorecept

luwinka - fotkaluwinka, 6. júna 2016
Parížske kocky (fotorecept)
Foto: luwinka

Kocky s parížskym krémom, no tak to je vynikajúca pochúťka.

35 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g
130 g
1 ks
5 ks
5 PL
3 PL
2 PL
Parížsky krém:
400 ml
100 g
100 g
1 ČL
2 ČL
25 g
Ozdoba:
2 ks




Postup

  1. 1

    Žltky s cukrom vymiešame do peny. Postupne pridávame vlažnú vodu a olej. Múku rozmiešame s kakaom a práš. do pečiva. Pridáme do cesta. Nakoniec vyšľaháme tuhý sneh z bielok, ktorý zľahka primiešame.

    Parížske kocky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plech vymastíme tukom a vysypeme múkou. Dáme do neho cesto. V predhriatej trúbe ho upečieme na 180 stupňov 35 minút.

    Parížske kocky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Parížsky krém: Ešte deň vopred najlepšie večer si dáme do hrnca šľahač. smotanu, horkú a mliečnu čokoládu polámanú na kocky, kakao, maslo a práš. cukor.

    Parížske kocky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Za stáleho miešania privedieme k varu. Keď začne vrieť ,tak odstavíme zo sporáku. Miešame do vychládnutia. Dáme na noc do chladničky.

    Parížske kocky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na druhý deň vyšľaháme na krém.

    Parížske kocky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Krém nanesieme na upečené cesto a rovnomerne uhladíme.

    Parížske kocky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Teraz si spravíme podľa návodu na obale šľahačku.

    Parížske kocky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Nanesieme ju na krém a ozdobíme po vrchu postrúhanou čokoládou a ozdobnými cukríkami. /Ale kto ako vie si ozdobí/. A máme hotovo. Necháme stuhnúť niekoľko hodín v chladničke, alebo najlepšie cez noc, aby sa dobre krájali kocky.

    Parížske kocky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    V reze.

    Parížske kocky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Porezané na kocky.

    Parížske kocky (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

haji
Krásné a výborné řezy, moc se ti povedly!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia