Parený losos
Parený losos

Parený losos s quinoou a medovou karotkou

Tomáš Zemanovič
šéfkuchár hotela Panorama **** v Trenčianskych Tepliciach, 10. januára 2019
Parený losos s quinoou a medovou karotkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

800 g čerstvý
800 g
400 g
40 g
40 g
20 g




Postup

  1. 1

    Najskôr pripravíme quinou, ktorú dáme na 5 minút do misky s vodou. Potom ju v sitku premyjeme, necháme vysušiť a varíme v osolenej vode v pomere 1 diel quinoy k 2 dielom vody. Varíme 15–17 minút, odstavíme, prekypríme vidličkou, pridáme olivový olej a šťavu z čerstvého citróna.

  2. 2

    Mrkvu očistíme a nakrájame pozdĺžne na tretiny, vložíme do vriacej vody a krátko uvaríme, približne 5 minút. Potom mrkvu osušíme, sprudka opražíme na panvici. Potom panvicu vypneme, chvíľu necháme schladnúť a vložíme do nej maslo spolu s medom. Med sa skaramelizuje a spraví dokonalú glazúru na mrkve.

  3. 3

    Filetu lososa z každej strany mierne osolíme a okoreníme čerstvo zomletým korením štyroch farieb. Dáme ho do parného hrnca alebo na skladací paráčik, pridáme čerstvý kôpor a pokvapkáme čerstvou šťavou z citróna, paríme asi 5 – 7 minút podľa hrúbky filety.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia