Najprv som si pripravila kvások. Vo vlažnom mlieku som rozmrvila droždie a posypala cukrom a múkou. Nechala na teplom mieste vykysnúť. Zatiaľ som si preosiala múky, pridala som a vajce.
Keď kvások vykysol pridala som ho do múky a v nádobe, v ktorej kysol kvások som prihriala mlieko a nechala v ňom roztopiť maslo. Pridala som do cesta a vymiesila hladké nelepivé cesto.
Vypracované cesto som posypala múkou zakryla kuchynskou utierkou a nechala pol hodinu kysnúť.
Vykysnuté cesto som vyložila na pracovnú dosku a premiesila som ho.
Cesto som rozvaľkala a vykrojila kolieska.
Na každé koliesko som uložila lekvár a cesto som zatvorila.
Naplnené kolieska som nechala podkysnúť.
Na parenie používam na hrniec gázu, ktorú preložím 3x, aby bola hrubšia plocha a upevním ju na hrnci gumou.
Podkysnuté buchty ukladám na gázu, pod ktorou už voda vrie. Buchty parím 8 min., hotové vyložím do misy a zakryjem kuchynskou utierkou, aby nevychladli.
A všetky buchty hotové.
Môžem ukladať na tanier. Buchty najprv potriem maslom, potom polejem medom a posypem mletým makom. Posypem práškovým cukrom. Dnes som zdobila šľahačkou a ovocím: kivi a hroznom.