Parené buchty plnené čerstvými jahodami, posypané Grankom (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Terezka si rozkázala k obedu kôprovú omáčku s kysnutou knedľou a vareným vajíčkom. Chlapi si k nej dali aj cigánsku. Chcela piecť aj koláč, čo sa mne v tomto teple vôbec nechcelo. Tak som sa takto vynašla. Spravila som menšie knedle a jej tri jahodové parené buchty, aby mala po obede niečo sladké:-)

10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Nechala som vykysnúť kvások z droždia, cukru a mlieka. Z uvedených surovín som zarobila kysnuté cesto. Z vykysnutého cesta som sformovala dve knedle. Trochu cesta som si nechala na parené buchty. Vyšli mi tri. Naplnila som ich čerstvými jahodami. Parila som ich 10 minút. Natrela som ich olejom, posypala Grankom.
  2. Jahody som umyla, nechala okvapkať.
  3. Tea si dala k obedu kôprovú omáčku s vajíčkom a knedľou.
  4. Vnučka si poobede pochutnávala na parenej buchte. Ja som bola spokojná, že som nemusela zapínať rúru. Vnučka bola tiež spokojná, že mala niečo sladké:-)