Parená knedľa

smile616 - fotkasmile616, 19. februára 2013
Parená knedľa
Foto: smile616

Takto ju robievam ja a zatial sa vždy podarila:))

2
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1
1 ks kocka
2 dl
1 ČL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Veľmi jednoduchý recept:). Do 2dcl vlažného mlieka dám lyžičku cukru a rozdrvím droždie, nechám pár minút kým sa spraví kvások . Do misky si dám múku a posypem soľou. Kvások a vajce pridám k múke a vypracujem cesto. Prikryjem misku a nechám kysnúť na teplom mieste asi 30min .

  2. 2

    Cesto si rozdelím na dve polovice a spravím dva pekné bochníky .Vytvarujem z nich dve bagetky. Netreba zabudnúť potrieť olejom pred parením ,inak sa popraskajú ale chutia rovnako:)

    Parená knedľa - obrázok 2
  3. 3

    Robim klasicky na hrnci s horúcou vodou a utierkou .Prikryjem misku vandlíkom alebo hrncom a parím asi 25 min jednu.

    Parená knedľa - obrázok 3

Diskusia k receptu

valeri
Stará, dobrá klasika, robím ich takisto, len nedávam vajce.
smile616
ja som sa do robenia knedle pustila len pred rokom :)ale uz ju robim stale..bez vajca som neskusala
anina6
už som dlho nerobila domáce knedle, musím sa polepšiť. ďakujem za pripomenutie. ináč máš pekné tie knedle, vydarili sa ti.
smile616
ďakujem :)domáce sú najlepšie treba iba také robiť:)
ajay
perfektne, moja mamka robievala tak isto
smile616
moja hlavne overený recept:) môžeš sa spoľahnúť:))
joel
škoda, že si ju neprekrojila, ja radšej miesim na vode, zda sa mi že je viac nadychaná
misladelka
Aj ja som vďačná za tento recept, skúšala som raz spraviť z prášku, hoci neznášam polotovary a priateľ sa mi smial, keď som mu volala, aby kúpil v obchode:-) a smial sa, aj keď tie kváziknedle videli:-) to sa mi už určite nestane, keď dodrží m tvoj postup, vsak? :-)
smile616
heh :Dveru aj to sa stáva :)aspon ste sa zasmiali :Dtak to som to mala ja prvý krát ked som skúšala prvú knedlu no a potom sa mi darí takto stále..malo by sa ti to podariť ja ju robím presne tak,keď vyskúšaš daj vedieť:))
gumidekmomo
velmi dobra knedlicka z tohto receptu musim povedat ..vsetkym nam chutila a pritom jednoduchy recept dakujemm :DDD Ukladam si ho medzi oblubene :D
basha107
Prvy krat v zivote som skusila knedlu a prave podla tohoto recept. Podarila sa na vybornu :) Odteraz ziadne kupovane knedle, len domace podla tvojho receptiku :)
sisulik19
už som vyskušala xy receptov, ale tento je super a hlavne manželovi chutí... :) dakujem...
kvorkin
pekne knedle aj ked si osobne myslim ze z hladkej muky dost tvrde. radsej pouzivam polohrubu muku.
brano24
Idem to vyskúšať v ,,parnom hrnci" ...robil to už v ňom niekto ???
elysa
áno, ja ich parím v parnom hrnci, aj knedle aj parené buchty...
ckatka
potvrdzujem, ze sa daju spravit aj zo spaldovej muky a sojoveho mlieka :) su dooost jedle :)
pevinka
Ja si cesto pripravujem v pekárnicke na chlieb, je krásne nadychane, sama bublinka :-)
eviana
Ja si cesto pripravujem zásadne rukami, je krásne nadýchané, samá bublinka :)
pevinka
uzasny recept, ja som dala muku pol na pol hladku a polohrubu. na skusku, ale to uz je detail. dakujem za dlho hladany receptik
ponape
prave som dorobila moju prvu knedlu v zivote podla tvojho receptu a je super!Akurat som robila trosku zdravsiu alternativu zo spaldovej celozrnej muky (pol na pol s obyc polohrubou) a frcla som aj trochu oleja do cesta a parila som v paraku.Vyslo vsetko luxusne:o)Dakujem za inspiraciu:o)
emmajane
Ja som ju práve "doparila",spravila som z dvojitej dávky v pekárničke (2ks suš.droždie na 500g múky-dr Oetker)ináč všetko dvojmo,,, mlieko+voda 1:1,,,cesto bolo véééľmi tuhé,tak som pridala najprv 1dcl vlažnej vody-stále veľmi tuhé,tak som priliala ešte 1dcl vl.vody a bolo to akurát...(takže spolu 6dcl tekutiny) cesto super... nenechávala som vykysnúť,hneď som rozdelila na 4 časti,vytvarovala som bochníčky-teraz som nechala podkysnúť,,, zapla som parný hrniec a keď bol naštartovaný parila som postupne po dva kusy- 25 minút. Po otvorení som hneď popichala špajlou,vybrala z hrnca,pomastila olejom a nechala vychladnúť-výsledok - fenomenálny :-) najlepšia knedľa akú som kedy robila,mňam-inú už robiť nebudem... :-)
hoohnh2
Práve mi kysne cesto... Moja prvá domáca knedľa, som zvedavá :)
sichema
Popravde, mne sa cesto nepacilo. Je tuhe, nedalo sa vyhniest. Musela som pridat vodu, aby bolo redsie. Knedle boli tuhe, nie jemne s bublinkami. A to nie je moja prva knedla.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia