Paradajky plnené špenátom na kuskuse (fotorecept)

Autor receptu: elixir

Toto je hlavne ľahké, zeleninové jedlo so šťavnato pripraveným kuskusom. Možno ho však nahradiť obľúbenou prílohou, ktorá vám k jedlu pasuje.

2
porcie
15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. V osolenej vode si uvaríme všetok kuskus.
  2. Na panvicu dáme lyžicu oleja, polovicu cibule nakrájanej na drobno, feferónovú pastu a pretlačený cesnak a osmážame, kým cibuľa začne byť sklovitá.
  3. Pridáme špenát a necháme ho prehriať, potom priložíme polievkovú lyžicu kuskusu a smotanu, premiešame.
  4. Na záver odstavíme z plameňa a dochutíme soľou, čiernym korením a horčicou.
  5. Medzitým sme očistili paradajky- vrchy sme odrezali a odložili (budeme ich piecť s paradajkami), vnútro paradajok sme vybrali lyžičkou a spolu so šťavou sme odložili do vedľajšej misky.
  6. Vnútro paradajok naplníme špenátovou zmesou, dáme ich do nádoby na ktorej budeme piecť, aj s vrchmi a pečieme 25 minút na 180°C.
  7. Pripravíme zvyšný kuskus. Panvicu po špenáte opláchneme, dáme na ňu 2 lyžice oleja, druhú polovicu cibule nakrájame na drobno a opražíme do sklovita, pridáme kuskus a ďalej oprážame.
  8. Zľahka opražíme aj zeleninu.
  9. Teraz použijeme aj "mäsité" vnútro paradajky a dáme ho na panvicu k zelenine. Všetko aj osolíme, pridáme čierne korenie a tymián.
  10. Ostane nám už len šťava s jadierkami, ktorú precedíme cez sitko a jadierka v ňom zachytíme. Touto šťavou potom polejeme kuskus a paradajky už na tanieri.
  11. Medzitým sa paradajky upiekli.
  12. Podávame ich s kuskusom, poliate paradajkovou šťavou a posypané petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť.