Paradajky plnené bryndzou a pečenou paprikou (fotorecept)

Autor receptu: mariamka

Tento recept sa mi sníval :) Teda niečo podobné, že som jedla rajčiny plnené nejakou nátierkou. Takú chuť som na to dostala, že som musela niečo vymyslieť a po krátkej inšpirácii z netu aj zrealizovať :)

10
porcií
10 minút
príprava
40 minút
na 200-220 °C

Suroviny

Postup

  1. Na webe dievčinka plnila rajčiny vopred upečenou paprikou zmiešanou s fetou a bylinkami. Tá paprika ma zaujala, len miesto fety som použila bryndzu a hermelín.
  2. Papriku pokrájame nadrobno, pekáč vyložíme papierom, papriku pokvapkáme olejom a upečieme do "karamelova", t.j., že šupky majú byť nahnedlé - skaramelizované. Necháme vychladnúť. Táto etapa trvá najdlhšie, mne pri 200-220 °C dobrých 40 minút, ale nezanedbajte to.
  3. Po vychladnutí (ja až na druhý deň) bryndzu roztlačíme vidličkou, pokrájame polovicu hermelínu, zmiešame a primiešame vychladnutú papriku. Paradajkám odkrojíme striešku, vydlabeme ich a tiež pridáme do zmesi. A postrúhame 2 strúčiky cesnaku (kto môže), čmk a niečo štipľavé tiež nezaškodí.
  4. Plníme rajčiny a trebárs aj toasty. Chcela som rajčinky s druhou polovicou hermelínu zapiecť, nestihla som, možno vy :)