Paradajky plnené bryndzou a pečenou paprikou (fotorecept)
Autor receptu: mariamka
Tento recept sa mi sníval :) Teda niečo podobné, že som jedla rajčiny plnené nejakou
nátierkou. Takú chuť som na to dostala, že som musela niečo vymyslieť a po
krátkej inšpirácii z netu aj zrealizovať :)
10 porcií |
10 minút príprava |
40 minút na 200-220 °C |
Postup
- Na webe dievčinka plnila rajčiny vopred upečenou paprikou zmiešanou s fetou a bylinkami. Tá paprika ma zaujala, len miesto fety som použila bryndzu a hermelín.
- Papriku pokrájame nadrobno, pekáč vyložíme papierom, papriku pokvapkáme olejom a upečieme do "karamelova", t.j., že šupky majú byť nahnedlé - skaramelizované. Necháme vychladnúť. Táto etapa trvá najdlhšie, mne pri 200-220 °C dobrých 40 minút, ale nezanedbajte to.
- Po vychladnutí (ja až na druhý deň) bryndzu roztlačíme vidličkou, pokrájame polovicu hermelínu, zmiešame a primiešame vychladnutú papriku. Paradajkám odkrojíme striešku, vydlabeme ich a tiež pridáme do zmesi. A postrúhame 2 strúčiky cesnaku (kto môže), čmk a niečo štipľavé tiež nezaškodí.
- Plníme rajčiny a trebárs aj toasty. Chcela som rajčinky s druhou polovicou hermelínu zapiecť, nestihla som, možno vy :)