Komentáre k receptu:
  • methi - fotkamethi 27. júla 2016 o 18:37

    Ak sa robi tadka, prve sa prazi korenie, az potom cibula, zazvor.... Cibula, zazvor a cesnak, ale nie su zakladom kazdeho indickeho jedla. To by chutilo vsetko rovnako :) » akochutimasala.blogspot.in/2015/06/paradajkovo-cesnakovy-dal.html...
    @zareaguj
  • methi - fotkamethi 27. júla 2016 o 19:11

    Inak Dal je asi to najjednoduchsie, co indicka kuchyna ponuka. Nie je vobec aromaticky, cize garam masala je zbytocna. Asi aj preto je to prve jedlo, ktore sa ponuka babatkam, ktore prechadzaju na tuhu stravu. Pikantnost zabezpeci chilli papricka a zazvor, inak staci horcicne semienko, kurkuma a kari listky musia byt, cesnak moze a nemusi, paradajka doda dobru chut, mam ju v dale rada. Ale tadka (oprazanie korenin) jednoznacne na ghee, to je to, co robi dal takym dobrym :) (nepises, na com si prazil). Dal, do ktoreho sa zamiesa nakoniec ghee, pokvapka citronom a podava sa s ryzou je kompletne nutricne vyvazene jedlo pre indov.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarmarosinho 28. júla 2016 o 13:30

    @Methi (27.7.2016 19:11)

    Dal znamena po indicky polenu strukovinu (ci uz hrasok, fazulu atd), neznamena to nazov jedla. Jedla so strukovinami sa daju pripravit na milion sposobov, toto je jeden z nich, ten moj, cize nie je na mieste urcovat, ktore korenie pouzit a ktore nie, ja som pouzil aj Garam Masala, kazdy si to moze upravit podla seba :)
    @zareaguj
     1x marosinho
  • methi - fotkamethi 28. júla 2016 o 13:49

    @Marosinho (28.7.2016 13:30)

    Suhlasim, ze Dal znamena strukovina. Suhlasim, ze kazdy si moze uvarit podla seba. Napisala som ako to zeny varia v Indii, co je podla mna ten najlepsi sposob. Nesuhlasila som len, ze cibula, cesnak a zazvor su zakladom kazdheo jedla a ze sa koreniny pri dale najprv oprazaju na tom trvam, pretoze to je ta cast, kde sa vytvara tomuto jedlu chut a vona :) Nemyslim to ako znehodnotenie tvojho receptu, len ako doplnok. V Indii zijem 14 rokov, viem o com pisem. Pekny den.
    @zareaguj
     1x junior
  • methi - fotkamethi 28. júla 2016 o 14:01

    A napisala som v zhone hlupost, dal znamena skor sosovica (strukoviny toho typu). Takze fazula dalom nebude. Toor dal, moong dal, masoor dal mas take najbeznejsie pouzivane.
    @zareaguj
     1x junior
  • používateľ nemá avatarmarosinho 28. júla 2016 o 14:03

    @Methi (28.7.2016 13:49)

    Jasné, ja ďakujem za každý názor, ja som to tiež nemyslel tak, že by ste ma urazili, alebo niečo, tam s tým základom každého jedla som chcel napísať, že je to základ takmer každého jedla. Nabudúce vyskúšam opražiť najprv korenie. ďakujem za rady :)
    @zareaguj
     2x junior, methi
  • methi - fotkamethi 28. júla 2016 o 14:10

    @Marosinho (28.7.2016 14:03)

    Som rada, ze sme sa pochopili :) Nech sa dari.
    @zareaguj
     2x junior, methi


Pridaj komentár k receptu:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


TOPlist