Paradajkovo-seitanové korenené guľky (fotorecept)

Autor receptu: elixir

Recept na guľky mám z Vegan kochen, so klappt die Umstellung. A k nim sa mi horčicová omáčka zdala to pravé. :)

2
porcie
15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Do misky dáme všetky suroviny na guľky, okrem strúhanky.
  2. Tieto suroviny dobre zapracujeme, vznikne nám takéto cesto.
  3. Pridáme strúhanku a vpracujeme ju do cesta.
  4. Vytvarujeme guľôčky, s priemerom cca 2,5cm - vyjde ich 8. Uložíme ich do nádoby na pečenie, do ktorej sme predtým vložili papier na pečenie. Papier preložíme tak, aby sme doň guľky zabalili a potom preloženú časť otočíme nadol.
  5. Dáme ich piecť na 18 minút na 250°C. Po uplynutí času ich vyberieme, papier odbalíme, pokvapkáme ich zľahka olejom (použila som cesnakový) a dáme ich ešte na 7 minút piecť.
  6. Pripravíme omáčku. Všetky suroviny dáme do hrnca a dobre premiešame. Prehrejeme a omáčku odstavíme.
  7. Hotové guľky s omáčkou. Ako prílohu som dala zemiaky, roztlačené a spracované s cesnakovým olejom a opraženou cibuľou na vrch. Ozdobila som petržlenovou vňaťou.