Paradajkovo-seitanové korenené guľky (fotorecept)
Autor receptu: elixir
Recept na guľky mám z Vegan kochen, so klappt die Umstellung. A k nim sa mi horčicová omáčka zdala to pravé. :)
2 porcie |
15 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Do misky dáme všetky suroviny na guľky, okrem strúhanky.
- Tieto suroviny dobre zapracujeme, vznikne nám takéto cesto.
- Pridáme strúhanku a vpracujeme ju do cesta.
- Vytvarujeme guľôčky, s priemerom cca 2,5cm - vyjde ich 8. Uložíme ich do nádoby na pečenie, do ktorej sme predtým vložili papier na pečenie. Papier preložíme tak, aby sme doň guľky zabalili a potom preloženú časť otočíme nadol.
- Dáme ich piecť na 18 minút na 250°C. Po uplynutí času ich vyberieme, papier odbalíme, pokvapkáme ich zľahka olejom (použila som cesnakový) a dáme ich ešte na 7 minút piecť.
- Pripravíme omáčku. Všetky suroviny dáme do hrnca a dobre premiešame. Prehrejeme a omáčku odstavíme.
- Hotové guľky s omáčkou. Ako prílohu som dala zemiaky, roztlačené a spracované s cesnakovým olejom a opraženou cibuľou na vrch. Ozdobila som petržlenovou vňaťou.