Paradajkovo-baklažánové cestoviny s parmezánom (fotorecept)

Autor receptu: pitrb

Tento recept nemá nejakú hlbokú históriu, napadol ma počas varenia a výsledok veľmi milo prekvapil.

2
porcie
35 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Špagety dáme variť. Cibuľu nakrájame na drobné kocky.
  2. Cibuľu dáme smažiť na olivový olej(mierny oheň počas celého varenia). Medzi tým si pokrájame baklažán, olivy a paradajky(všetko na drobné kocky).
  3. Pridáme baklažán a olivy
  4. Keď je baklažán opečený tak pridáme paradajky (najprv surové a po asi 5 min keď zmäknú pridáme v plechovke). Nastrúhame dovnútra asi 20 gr. parmezánu. Dochutíme korením, soľou, cukrom a bazalkou (najlepšie čerstvá ale sušená tiež nič nepokazí). Všetko spolu so špagetami zmiešame a asi dve minúty ešte povaríme spolu.