Paradajkovo-baklažánové cestoviny s parmezánom (fotorecept)
Autor receptu: pitrb
Tento recept nemá nejakú hlbokú históriu, napadol ma počas varenia a výsledok veľmi milo
prekvapil.
2 porcie |
35 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Špagety dáme variť. Cibuľu nakrájame na drobné kocky.
- Cibuľu dáme smažiť na olivový olej(mierny oheň počas celého varenia). Medzi tým si pokrájame baklažán, olivy a paradajky(všetko na drobné kocky).
- Pridáme baklažán a olivy
- Keď je baklažán opečený tak pridáme paradajky (najprv surové a po asi 5 min keď zmäknú pridáme v plechovke). Nastrúhame dovnútra asi 20 gr. parmezánu. Dochutíme korením, soľou, cukrom a bazalkou (najlepšie čerstvá ale sušená tiež nič nepokazí). Všetko spolu so špagetami zmiešame a asi dve minúty ešte povaríme spolu.