Paradajkové pyré s cesnakom na pizzu, do omáčok

Autor receptu: mimit

Paradajky a cesnak su pre mna osobne prijemna kombinacia. Ked sa u nas pecie domaca pizza (vzdy len z receptov na vareche), zaklad na nu robim z paradajkoveho pyre a cesnaku. A vcera som od nasho suseda dostala kopec paradajok, takze dnes sa u nas zavaralo.

Suroviny

Postup

  1. Paradajky som umyla, rozkrojila, odrezala zeleny stred a nakrajala na kocky. Nevazila som ich, ale po nakrajani som nimi naplnila hrniec po znacku, ktora ukazuje 6 litrov.
  2. Paradajky som posolila (odhadom tak 1 mala lyzicka soli) a dala varit. Ked uz boli rozvarene, ponornym mixerom som ich rozmixovala a vzniknutu zmes som precedila a vratila varit do hrnca. Pridala som trocha cukru, aby pyre nebolo prilis kysle.
  3. Paradajkovu zmes som varila, kym nebola dostatocne husta na paradajkove pyre. Ocistila som si cely cesnak a pretlacila som ho do variaceho sa pyre. Po necelych 5 minutach som zmes vypla, naliala do vyvarenych zavaraninovych poharov a kratko sterilizovala (asi 20 minut).
  4. A ked uz pride na tu spominanu pizzu, pridam do tejto zmesi este trochu olivoveho oleja, soli, mleteho cierneho korenia, bylinky podla chuti a mam zaklad na pizzu. Teda taky, ktory chuti nam.