Paradajkové fettuccine s byvolov mozzarelou a špenátom (fotorecept)

Autor receptu: paploska

Viem, že sú Vianoce, ale počas príprav na ne, vždy dostaneme chuť na niečo chutné talianské. Tentokrát to vyhrali naozaj rýchle a veľmi chutné fettucine...

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si potrebné suroviny. Pri tomto recepte sú dôležité kvalitné ingrediencie. Cestoviny mám domáce, paradajky od svokry, ak nemáte to šťastie odporúčam paradajky od Alnatury. Cesnak nakrájame na jemno, chilli papričku posekáme. Množstvo chilli nechám na vás, ja tam dávam jednu poriadne pálivú.
  2. Na dvoch PL speníme cesnak a chilli. Dávajte pozor, aby sa cesnak nepripálil. Pridáme paradajky vo vlastnej šťave, znížime teplotu a varíme počas prípravy špenátu a cestovín asi 15 min. V závere pretlačíme paradajky vidličkou.
  3. Cestoviny uvaríme al dente. Špenát pripravíme nad parou za 4 min. Buvoliu mozzarelu rozdrobíme. V závere ochutíme paradajkovú omáčku prírodným cukrom, soľou, čerstvo pomletým korením, balzamicovým octom. Do omáčky pridáme na 1 min. cestoviny a spolu prehrejeme.
  4. Cestoviny naaranžujeme na tanier, na vrch dáme špenát, posypeme potrhanou mozzarelou. Mozzarelu môžete nahradiť aj iným obľúbeným syrom a poriadne posypeme čerstvo pomletým čiernym korením. Dobrú chuť. :-)