Paradajkové Carpaccio so syrovým krémom (fotorecept)

Autor receptu: zolik

Dnes pri nakupe potravin som si za pokladnami vsimla stojan s malymi brozurkami a tato ma inspirovala k tomuto predjedlu.

2
porcie
50 minút
príprava

Postup

  1. Uvodom zacinam brozurkou, ktora ma inspirovala.
  2. V jednej miske si na dressing zmiesame stavu z 1/2 citrona, 2PL olivoveho oleja, chilli, sol a cierne korenie. V druhej miske vymiesame cerstvy smotanovy syr, joghurt, 1PL olivoveho oleja, pazitku, pretlaceny cesnak, cierne korenie a sol.
  3. Paradajky nakrajame na co najtensie platky. Mne sa osvedcil noz na krajanie chleba. Platky rozlozime na tanier a zalejeme dressingom.
  4. Taniere ako aj syrovy krem prikryjeme potravinarskou foliou a nechame v chladnicke minimalne 30 minut chladit.
  5. Po odstraneni folie naaranzujeme syrovy krem, pokvapkame balzamikovou salsou "Salsa all Aceto Balsamico di Modena I.G.P." a posypeme cerstvou bazalkou a mozeme servirovat. Ja som podavala s bagetou. Urcite sa vyborne hodia aj tortily, alebo pecivo.
  6. V mojom predchadzajucom recepte som slubila, ze v dalsom pridanom predstavim brata.