Paradajková polievka

diabambulka - fotkadiabambulka, 3. februára 2011

Výborná klasika.... Je tisíc spôsobov a určite každý ju robí po svojom. Toto je ten náš receptík:-)

6
porcií
45-50 minút
tepelná úprava

Suroviny

1.5-2 PL
5 ks
5 ks
3 ks
5 ks
1 ks
1 a 1/2 PL
1 PL, alebo šťava z citróna
 čerstvá alebo sušená
500 g
  strúhaný




Postup

  1. 1

    Z oleja a hladkej múky si pripravíme zásmažku, zalejeme vodou. Pridáme cibuľu, celé nové a celé čierne korenie, klinčeky, bobkový list a varíme minimálne 30 minút. Vyberieme koreniny a pridáme pasírované paradajky, osolíme a zavaríme tarhoňu. Keď je tarhoňa uvarená, polievku okyslíme octom, alebo citrónovou šťavou, pridáme kryštálový cukor, mleté čierne korenie podľa chuti, mletú škoricu a bazalku. Prevaríme a podávame so strúhaným syrom.

  2. 2

    Dobrú chuť:-)))

Diskusia k receptu

bazulienka
Ďakujem za tip .Akurát som dumala aku polievku urobiť vnúčatám.Paradajkovú ľúbia......
zuzik01
a tu cibulu v celku varit alebo sa prazi na oleji?
diabambulka
ahoj zuzik01, ako má kto rád, ja ju varím v celku a potom vyberiem ale je to dobré aj nakrájať ju a osmažiť na začiatku na oleji, zaprášiť múkou a zvyšok robiť podľa receptu:-)))
lyali
Veru ozaj výborná klasika na tisíc spôsobov. Ja zvyknem cibuľu tiež dávať vcelku a klinček zapichnem rovno do nej. Akurát nepoužívam už ocot. A miesto bazalky sušený tymián :-)
lyali
Veru ozaj výborná klasika na tisíc spôsobov. Ja zvyknem cibuľu tiež dávať vcelku a klinček zapichnem rovno do nej. Akurát nepoužívam už ocot. A miesto bazalky sušený tymián :-)
marienka44
@Diabambulka ,ja mam vlastný rajcinovy pretlak /stavu/ zavarenu v poharoch. Je len mierne osoleny, kysly. Preto by som ocot nepridavala. Okrem toho vraj ocot znizuje pocet cervenych krviniek a sposobuje anemiu. Vyhybam sa octu, vsade davam citron.stavu. :-)
diabambulka
marienka44, ďakujem za radu, to som nevedela o tych krvinkach ale vidite človek sa učí celý život a teraz uprednostním citrónovú šťavu:-)
hubata
Tiež zaváram paradajkovú šťavu: aj s rôznymi obmenami napr. s paprikou a použijem ju v zime na plnenú papriku...... alebo s kapustou.
maartina
to verím, i nám veľmi chutila ...manžel si i duplu dal :D
hajajel
teraz som ju robila podľa tvojho receptíku, je vskutku výborná...))) rcp som si už aj uložila, ďakujem
hviezdickaz
Ahoj, tak dnes to bude moja paradajkova premiera,deti ma donutili ju varit,takze idem na to podla tvojho osvedceneho receptu :-) Dam ti vediet,ci mi ju odobria,vies,starka totizto robi najlepsiu pismenkovu na svete :-D
rosemari
Dneska som ju vyskúšala a je výborná odo dneska len tento recept
outback
krásna, voňavá po klinčeku a určite veľmi dobrá.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia