Paradajková nátierka
Paradajková nátierka s pažítkou na hrianky alebo chlieb (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Keď je dosť paradajok, príde vhod aj táto nátierka.* Je výborná na hrianky, ale chutí aj na chlebíku. Len je ju treba robiť v predstihu, pretože potrebuje vychladnúť.
10 (+ chladenie) minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu.
- Pridáme nakrájané paradajky, jemne osolíme a podusíme 5 minút.
- Dáme dole z ohňa a rozmixujeme.
- Pridáme jemne nastrúhaný syr a vajce. Vrátime na oheň a za stáleho miešania necháme syr rozpustiť. Potom dáme dolu z ohňa.
- Necháme úplne vychladnúť a vmiešame nasekanú pažítku.
- Nátierku mažeme na hrianky alebo chlieb.