Paradajková nátierka

Paradajková nátierka s pažítkou na hrianky alebo chlieb (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Keď je dosť paradajok, príde vhod aj táto nátierka.* Je výborná na hrianky, ale chutí aj na chlebíku. Len je ju treba robiť v predstihu, pretože potrebuje vychladnúť.

10 (+ chladenie) minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu.
  2. Pridáme nakrájané paradajky, jemne osolíme a podusíme 5 minút.
  3. Dáme dole z ohňa a rozmixujeme.
  4. Pridáme jemne nastrúhaný syr a vajce. Vrátime na oheň a za stáleho miešania necháme syr rozpustiť. Potom dáme dolu z ohňa.
  5. Necháme úplne vychladnúť a vmiešame nasekanú pažítku.
  6. Nátierku mažeme na hrianky alebo chlieb.