Paprikový bôčik fotorecept

enerrgizer - fotkaenerrgizer, 13. septembra 2010

nie vždy sa to dá zdravo, niekedy musíme aj trošku zhrešiť a hlavne keď som kúpil taký krásny bôčik...

4-5
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

6-8 strúčikov
1 PL




Postup

  1. 1

    ...kúpime krásny bôčik, ale musí byť fakt krásny...

    Paprikový bôčik (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...do hrnca dáme variť vodu so soľou, keď zovrie, vložíme do nej bôčik. Varíme podľa veľkosti...asi hodinku, alebo pokiaľ nebude uvarený :-). Vyberieme a pokiaľ trošku vychladne, očistíme a popučíme si cesnačik. Do malej misky si odoberieme asi 5-7 PL vody, v ktorej sme varili bôčik a rozmiešame v nej sladkú papriku s cesnakom a soľou. Bôčik si už pár minút odpočinul, tak ho zvrchu narežeme do mriežky a dobre ponatierame cesnakovým dipom, vtlačíme ho aj do zárezov. Podávame s chlebíkom a jeme s veľkou chuťou...dobrú chuť

    Paprikový bôčik (fotorecept) - obrázok 2

Diskusia k receptu

sandratamer
Ja sa nehrám. Už je takmer jedenásť. Idem sa napiť vody a spať, lebo zhreším tak, že dovi... Dajte už niekto ten zámok na chladničku........... :-))))))
frezia68
Tak toto robím pravidelne na rodinné stretnutia,síce trocha odlišne.Po uvarení ešte horúci natieram cesnakom rozotretým so soľou a hojne...potom už len posypem červenou paprikou cez sitko,ale chuťový výsledok je asi rovnaký......A je mi záhadou,že keď som použila čínsky cesnak,tak zozelenel (naozaj,2 krát) už používam len z trhu.Vyskúšam tie mriežky.......
ketty3811
pekný bôčik,už som to fakt dlho nerobila.Zvykla som robiť ako frezia68,ale ten tvoj dip sa mi pozdáva.Vyskúšam.
jerica
Výberové mäsko , ukážkovo upečené , mňam , :-))
alexdidi
Pekné foto, bôčik robievam rovnako, ale aj do vody pri varení dávam cesnak, sibuľu a celé korenie...
michsamant
Uz ked si chcel potrapit, mal si dat fotku odrezaneho platka....priberem uz len z toho jak ho tu ocami hltam!
coldbery
V mojej rodine to jeme všetci .....je to mňamka a na druhý deň,tak troška odležaný a fajn schladený....to je zážitok.....:-)))
garanco
Ja tiež hovorím, že nemôžme zomrieť zdraví - teda treba niekedy aj zhrešiť s takýmto bôčikom. Pridaj do toho-ako to voláš- dipu- trochu drvenej rasce a čierneho korenia. A ako hovorí @coldbery na druhý deň....
egreska
dobre vyzera..už sme veru dááávno nemali..a to treba napraviť :-))
bedrunka
Tiež robievam ako Frezia, varím v osolenej vode s cesnakom, horúce prešpikujem cesnakom a dobre ponatieram soľou, roztlčeným cesnakom a sladkou alebo štipľavou maďarskou paprikou. Tie mriežky
sú fakt dobrý nápad, ja ich občas robím len pri pečení bôčika.
sovka62
Prečo mi toto robíte? Prečo všetko čo je dobré musí byť nezdravé!? Veď sa to nedá vydržať (a ani nevydržím, veru ho spravím).
hannah22
tečú mi slinky a ozaj sa to nedá vydržať, idem na nákup a zhreším spolu s vami , dobrú chuť a mňam ... :))
evusik
u nás doma robí takúto dobrotku muž a robí ju presne ako ty, len on tomu dipu hovorí majdža :-) a tú majdžu povtiera do narezaného bôčika a potom všetci čakáme a slintáme kedy bôčik celkom vychladne lebo skôr ho nesmieme načať. Narobil si mi riadne chute :-)
azza
Poznám ale ja používan brav. lýčko. skuste
danka007
Robila som takýto bočik v sobotu, naši si ho dávali s výborným chlebíkom a kvašákmi.
enerrgizer
...prišiel som z práce a normálne nestíham čítať, nečakal som toľko komentárov na obyčajný bôčik, ale potešili :-)...a sľubujem, že sa pokúsim dávať už len zdravé recepty (neverte mi, lebo už viem, čo dám nabudúce, len musím mať šťastie u mäsiara)...
janger
Len pokracuj! Tie ""hriesne"" jedla su tusim najlepsie. Som zvedava, ake mas plany...Co to len bude?...Prezrad! ;-)
enerrgizer
nie, nie...nevyhrážam, len sa na to teším, už mám napísaný aj recept, takže už len kúpiť, pripraviť, nafotiť a možno v piatok (najneskôr v sobotu) už bude tu ...
janger
Musim si ta priradit medzi ""mojich oblubenych"", aby som nic nepremeskala :-)))
ketty3811
tak ja som nevydržala,dnes som kúpila pekný bôčik a už sa varí :-).Zajtra je voľný deň,to bude papaničko.Tiež som zvedavá na ten tajomný recept.:-)))
enerrgizer
...no až taky tajomný nie je, len som to už dĺĺĺĺho nerobil....a včera som si na to spomenul...
altyn
Robievam niečo podobné, no musí to stáť v chladničke až 5 dní a toto je rýchlejšie, človek nemusí slintať tak dlho. :-))))))))))) Takže už sa varí!
evanaaa
Bôčik som zvykla len piecť, ale keď toto čítam, musím sa ajn ja postaviť do zástupu - a kúpiť bôčik. Dnes mi brali krv ( prepáčte ) a myslím, že cholesterol mám dobrý, tak ho musím trochu skaziť. Azza, tie bravčové líčka - to je lalok? Lebo len ten som zvykla takto robiť, variť vo vode s cibulou a s cesnakom, atď., a teraz vyskúšam bôčik.Muž mi povie, že načo to kupujem, keď také my jesť nesmieme, ale, zakázané všetko chutí, a raz za čas....,nie je to tak často.
duschko
Velmi pekny bocik. Najcastejsie ho robim vtedy, ked na zahrade varim gulas. Spolu s hov. masom tam davam aj bocik. Pokial dojde hovadzie, bocik uz je skoro zjedeny. Ale to narezanie pred potretim sa mi velmi pozdava. Vyskusam. Uz si bez bocika ani neviem predstavit gulas.
tetuska
Je výborný, robievame ho občas, aby sme veľa nepribrali, vynikajúci...
violetacamorova
robíme podobne ako ty len nenarežeme kožu na kocky, je to dobrý nápad, ale nerobíme to iba z bôčika, ale aj z podhrdliny...(to asi nie je po slovensky hahaha! snáď poslovenčená šariština,,,)
palokuchki
Joj, aj my ho mame velmi radi. Ked zabijeme prasiatko vzdy kusok takto urobim.
bea21
Dakujem za recept, bocik mam uz na stole a moooc sa nan tesim aj ked je nezdravy. Nuz co narobime :-)
marali
To ukazem mojmu muzovi,zboznuje taketo jedlo,ja sa obmedzujem ,ale tiez si dam.Ja som skor na sladke a to je horsie.Takze zhresit treba,ved keby nezhresili nasi rodicia ani my by sme tu neboli
alenka1989
Tak a mne sa akurát varí v hrnci mňam už sa teším naň..., dala som si poradiť cesnakovým dipom.
abdul
Ach jaj: Pardov postulát:" Všetko dobré, čo sa v živote nájde, je buď protizákonné, nemorálne, alebo sa z toho priberá."
najaa
Aj u nás doma sa takýto robieva...neskutočná mňamka s chlebíkom a s kyslou uhorkou...
midian
Práve dnes sme taký dojedli a poviem Vám, že hoďte za hlavu tie bludy, či zdravý, alebo nie. Určite je to zdravšie ako tie e-čkové salámy z obchodu!
rajo1
Díky za inšpiráciu, bôčik už sa varí , skúsim to urobiť ako Vy , už sa teším dúfam , že bude chutiť aj manželovi ,
sjuz
je mi jasné, že toto je tu už dlho, ale len som si tak pozerala, že ako ľudia robia bôčik, lebo idem dnes na to:), a tvoj je stráááášne pekný:))!
jozka2
Frezia,cinsky cesnak zeleneje aj ked ho pouzijesdo nalkadania zeleniny,ja sa snazim ho nekupovat.
jozka2
jaj kde su tie casy,ked sme si robili takyto bocik z domacej zabijacky mnam
kavicka001
prečo ja milujem takéto "chlapské" pokrmy? Už na mňa čaká v chladničke.
babkamt
Ty si ale veľký provokatér. Tiež ho robievam , no nie moc často .Zajtra bude aj u nás na stole. Dovtedy musím vydržať. Tvoj vyzerá chutne.
uhorka
Ta slanina je krásna zajtra vyskúšam uhorka.Jedol som aj paprikovú slaninu ktorá bola už napaprikovaná a na 2-3 hod dana do udiarne je famózna
luss44
už sa chladí v komore... a tá vôňa :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia