Paprikovo-kuracia pikantná nátierka fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 30. decembra 2016

Výborná chuťovka použiteľná aj na Silvestra

2
porcie
10 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

170 g
1 hrsť
1 ks
1 - 2 strúčiky
3 PL
1 ks
1 ČL
1 PL




Postup

  1. 1

    Toto je zasa jeden variabilný recept, kde sa môže použiť surové ale aj uvarené či upečené kuracie mäso, to znamená, že bude takto recyklované. Dnes som použila jeden kus surového kuracieho prsa. Pomlela som ho do misy a uložila bokom. Môžete dať aj inú kuracinu, vtedy si trocha predĺžte dobu tepelnej úpravy.

    Paprikovo-kuracia pikantná nátierka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Očistenú šalotku nakrájajte na drobúčko. Tu ma napadlo, ako sme v škole varenia s Eruškou25 krájali Vincenzovi cibuľu na základ do polievky. Bola mäkká a nôž tupý, kĺzala sa kade-tade, no hrôza! Doma mám mäsiara, čo dbá o ostré nože, tak som nato zvyknutá. Niekedy nás ani nenapadne, ako veľmi záleží na dobrých pomôckach a čerstvých potravinách.

    Paprikovo-kuracia pikantná nátierka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Umyté papriky a očistený cesnak som tiež nakrájala, cesnak na menšie kúsky.

    Paprikovo-kuracia pikantná nátierka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na panvici sa mi už vtedy opekala na oleji šalotka, prihodila som aj zvyšok zeleniny a nechala ešte minútku pražiť. Pridala som pálivý paprikový krém a kečup, ostrosť si korigujte podľa svojich chutí, aby rodine chutilo. Zmes si poškrvčala ďaľšiu minútku. Ak sa vám vidí, že je mastná, to je dobre, kuracina mastnotu popije a nátierka nebude suchá.

    Paprikovo-kuracia pikantná nátierka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hneď ako pridám mäso, podlejem ho troškou vody, aby sa vplyvom tepla netvorili z mletého mäsa guče, vody treba len máličko. Zmes osolím a sústavne premiešavam, kým sa odparí všetka zbytočná tekutina, to je asi 1,5 min., podľa sily plameňa.

    Paprikovo-kuracia pikantná nátierka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Už pridám len rozhabarkované vajíčko, premiešam a plameň vypnem.

    Paprikovo-kuracia pikantná nátierka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na panvici je porcia postačujúca pre dve osoby. Podávame s čerstvým chlebom či pečivom, skvelé je to aj na hrianke. A chutí rovnako dobre v teplom ako aj studenom stave, takže sa výborne hodí aj pre hostí.

    Paprikovo-kuracia pikantná nátierka (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

haji
Takovou dobrotu bych si hned dala, na hrianke, jejda! Krásná práce, milá @Kukulienka , jsi šikulka!
evanaaa
No, @kukulienka71 , zajtra to už asi nespravím, nemám kuracinu poruke, škoda, že to tu nebolo o pár dní skôr, ale nevadí, jesť a spraviť sa to dá hocikedy. Vypadá, že to bude aj nám chutiť, len si to uložiť.....
sovka62
Úplne perfektné pohostenie na Silvestra, lebo mäso bez problémov zohreješ, teplý chod je na stole a hostia si ani nestihnú všimnúť, že si na chvíľu zmizla v kuchyni. Ja sa síce v kuchyni zdržím o čosi viac, lebo ich podávam na vajcovom chlebe (pre nás, Slovákov, od malička bundás kenyér), tá chuť sa skvelo dopĺňa a dá sa to jesť príborom, lebo chlieb je mäkký a krája sa ako maslo.
 varecha.pravda.sk/recepty/kuracie-prsia-na-hrianke/27958-...
sovka62
A vieš ty čo, @kukulienka ? Tak si ma nabudila, že idem z mrazničky vybrať kuracie prsia a toto bude naša dnešná večera. Plánovala som niečo iné, ale veď aj zajtra je deň, nestratí sa. Ďakujem za inšpiráciu, prajem krásneho Silvestra a šťastný Nový rok (alebo ako mi raz vinšoval jeden náš vodič: Tak já vám teda prajem ščasný a Nový rok...)
kukulienka71
@Evanaaa (30.12.2016 21:34)

Ďakujem. Nátierku som ani nemala v pláne pridať, ale reku, možno sa niekomu hodí aj v posledný deň roka:-) Je výborná a rýchlo hotová, určite ju vyskúšaj. Nápad mám zo staršej kuchárskej knihy studenej kuchyne a trochu som ho prerobila.
kukulienka71
@Sovka62 (31.12.2016 06:25)

Si milá, ďakujem za pekný komentár:-) Presne tak, dá sa pripraviť vopred aj počas návštevy. Manžel ju tiež pochválil, on by tam pridal ešte aj horčicu. Všetky podobné rýchlovky mäsa s farebnou zeleninou nielen výborne chutia ale aj dobre ukážu na chlebíkoch. Tvoja kombinácia je toho skvelým príkladom, nemyslím, že niekto odmietne tak dobre vyzerajúce pohostenie;-)
kukulienka71
@Sovka62 (31.12.2016 06:35)

veľmi si ma potešila, veď na Nový rok už kuracie nemôžeme, tak aspoň posledný deň bude:-)
Ďakujem ti pekne a tiež vám prajem veselú zábavu a skvelý nový rok, aby sa bolo čomu tešiť v dobrom zdraví. Nech ti na poličke korenín nikdy nechýba dózička humoru;-)
frezia68
Zasa jeden z výborných receptov,ktorý ukladám do KK,aby som príležitostne nezabudla zrealizovať.A Tebe pridávam aj 5*.
kukulienka71
@Frezia68 (31.12.2016 13:28)

Budem rada, ak zrealizuješ a po ochutnávke aj ohodnotíš. Za prejav dôvery v podobe uloženia a hviezdičiek ďakujem pekne, prajem príjemnú silvestrovskú zábavu a všetko najlepšie v budúcom roku:-)
cesminaz
Dala by som si,urcite chuti velmi dobre ;-) Milá @Kukulienka prajem ti v novom roku všetko dobré,vela zdravia,štastia,lásky,v rodinnom kruhu i medzi priatelmi :-) A nech ti aj v novom roku, to varenie ide od ruky ;-P
sweetlaab
Túto nátierku vyskúšam, vždy nám zostane mäso z pečeného kuraťa, tak ho spracujem do takejto chutnej nátierky
monty469
Skvely napad. Urcite stoji za vyskusanie. Musi to byt dobrota ;-)
kecemis
Bol som troche dlhsie mimo, nemyslim teraz mentalne, tak dobieham a ukladam co sa da a co u nas ma uspech. A toto uspech bude mat, ako vacsina tvojich receptov.
bembo
Môj 91 ročný tatko si varí polievku z kuracích pŕs(kvôlli pankreasu)a mesko necháva pre nás.Rozhodol som sa,že vyskúšam z neho urobiť tvoju pomazánku.Dobre som urobil.Všetko som urobil podľa tvojho receptu,len som pridal trošku horčice,a trošku ligurčeka.Potom som sa po koštovaní a trochu odležaní rozhodol že už má tú správnu chuť,a odložil,aby som si ju dal na zajtrajší fruštik.Zajtra bude určite ešte lepšia.


kukulienka71
@bembo (27.9.2020 13:17)

vítam všetky vylepšenia, každý podľa svojej chuti. ďakujem ti za správu a pozdravujem :-)
nephilim
Foto sa mi žiaľ nedá uploadnúť. Hoci spĺňa požiadavky na MB. Skúsim zajtra. Ja som neochutnala. Papriku nemôžem. Ani cesnak. Manžel spráskal všetko. Pridal si chorizo. A chile guaillo. To by mi pečeň odstrelilo.
S tými ostrými nožmi súhlasím. Svokra č. 2 naučila. Tupý nôž = el hombre impotente. Asi nemusím prekladať :)
haji
@nephilim (3.6.2021 19:38)
Hmm, také bych si dala takovú dobrotu. Svokra č. 2 nemá chybu, to je super hláška, životní moudrost!! Málem jsem si cvrkla od smíchu... Krásný víkend!
kukulienka71
@nephilim (3.6.2021 19:38)

tvoj komentár pobavil aj mňa:-) som rada, že si tvorila z môjho receptu, je to skôr verzia pre ženy a muži si ho dotvoria podľa vlastnej chuti, ako aj ten tvoj.
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia