Paprikovaná kuracina s ružičkovým kelom (fotorecept)

Autor receptu: kecemis

Ingrediencie z kuraciny vsakaju do ruzickoveho kelu a ochutia tiez cibulu. Cesnak tak isto zohrava velmi dolezitu ulohu, v takto upravenej kuracine, na jednom plechu. Udena paprika dodava dotyk udenia. Ale moze byt tak isto pouzita normalna paprika.

4-6
porcie
40 minút
príprava
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Ruru si zapnem na 200 stupnov. Do misky som dal olej 2 pl, sol a korenie, cibulu nakrajanu na stvorce a ruzicky kelu. Ak su ruzicky velke prepolim ich alebo nakrajam na stvrtky, aby boli zhruba rovnakej velkosti. Citron som nakrajal na kolieska. Vsetko som dobre pohrkal v miske s olejom solou a korenim.
  2. Zeleninu som vysypal na plech vystlaty papierom. V mansej miske som zmiesal pretlaceny cesnak zmiesany so solou, korenim, papriku, tymian a pl oleja. Zmiesanim som dostal hustu zmes, ktorou som ponatieral kuracie meso. Ja som mal prsia, ale daju sa pouzit aj stehna, alebo ine. Dal som do rury na zhruba 20 minut, alebo ak vyskasete rucikovy kel, musi byt makky, alebo ako ha mate radi.
  3. Podaval som s ryzou. Alebo ako to mam ja rad, z trochou stiplaveho sauce len tak ako to je. A jedna otazka na koniec, ked som si dal brussel sprouts do slovenskeho prekladaca, tak mi vyslo ruzickova kapusta. Tak teraz neviem, je to kel, alebo kapusta?