Paprikáš z kuracích stehien (fotorecept)

Autor receptu: babav

Receptov na kuraci paprikas je vela.V podstate su rovnake,lisia sa iba v detailoch pripravy,druhu pouziteho masa(cele kurca,prsia ,alebo stehna).Spolocnym faktorom je dobra p a p r i k a . Tu je recept na paprikas z mojej kuchyne.

6
porcií
20 minút
príprava
75 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Potrebujeme:
  2. Maso umyjeme ,osusime ;cibulu a cesnak nasekame;koreniny si odsypeme podla davky;
  3. Kuracie stehna opecieme na horucom masle z obidvoch stran.
  4. Vyberieme z hrnca ;
  5. Do vypeku vysypeme pripravenu cibulu ,cesnak sol a koreniny;
  6. Chvilu podusime ;
  7. Maso vlozime naspat na vonavu zmes a pomaly dusime vo vlastnej stave do zmaknutia. Opekame striedavo na obidvoch stranach.Nepodlievame;iba v pripade ,ze sa tekutina rychlo vypari ,podlejeme trochou vody.
  8. Hotove maso zbavime koze aj kosti zo stehna ,klbovu kost nevyberame;
  9. Do stavy ,ktora nam zostala po vybrati masa priamo nasypeme muku a zaprazime ;
  10. Nasledovne primiesame kyslu smotanu;
  11. Rozvarime a zriedime vodou na potrebnu hustotu;
  12. Paprikasovu stavu cez sitko prepasirujeme na hotove maso ,aby sme odstranili supky,bobkovy list a zrnka cierneho korenia;
  13. Odlozime a pripravime si cerstve halusky,z 3 salok muky,2 vajec ,soli a 1 salky studeneho mlieka;uvarime vo vriacej vode ,vyberieme do misky a polejeme horucim maslom,aby sa nezlepili.
  14. Obed je hotovy.Dobru chut!