Paprikáš z kuracích stehien (fotorecept)
Autor receptu: babav
Receptov na kuraci paprikas je vela.V podstate su rovnake,lisia sa iba v detailoch pripravy,druhu pouziteho masa(cele kurca,prsia ,alebo stehna).Spolocnym faktorom je dobra p a p r i k a .
Tu je recept na paprikas z mojej kuchyne.
6 porcií |
20 minút príprava |
75 minút tepelná úprava |
Postup
- Potrebujeme:
- Maso umyjeme ,osusime ;cibulu a cesnak nasekame;koreniny si odsypeme podla davky;
- Kuracie stehna opecieme na horucom masle z obidvoch stran.
- Vyberieme z hrnca ;
- Do vypeku vysypeme pripravenu cibulu ,cesnak sol a koreniny;
- Chvilu podusime ;
- Maso vlozime naspat na vonavu zmes a pomaly dusime vo vlastnej stave do zmaknutia.
Opekame striedavo na obidvoch stranach.Nepodlievame;iba v pripade ,ze sa tekutina rychlo vypari ,podlejeme trochou vody.
- Hotove maso zbavime koze aj kosti zo stehna ,klbovu kost nevyberame;
- Do stavy ,ktora nam zostala po vybrati masa priamo nasypeme muku a zaprazime ;
- Nasledovne primiesame kyslu smotanu;
- Rozvarime a zriedime vodou na potrebnu hustotu;
- Paprikasovu stavu cez sitko prepasirujeme na hotove maso ,aby sme odstranili supky,bobkovy list a zrnka cierneho korenia;
- Odlozime a pripravime si cerstve halusky,z 3 salok muky,2 vajec ,soli a 1 salky studeneho mlieka;uvarime vo vriacej vode ,vyberieme do misky a polejeme horucim maslom,aby sa nezlepili.
- Obed je hotovy.Dobru chut!