Kurací paprikáš
Kurací paprikáš

Paprikáš podľa Roba Pappa videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 18. marca 2019

Aký je rozdiel medzi paprikášom a perkeltom? Uvidíte v dnešnom videu so spevákom Robom Pappom, ktorý pripraví tradičný maďarsko-slovenský paprikáš.

Paprikáš podľa Roba Pappa (videorecept)
Foto: tvvarecha

Suroviny

 vykostené




Postup

  1. 1

    V hrnci roztopíme bravčovú masť. Pridáme rascu a nakrájanú cibuľu. Opražíme do sklovita, nechceme aby zhnedla. Pridáme bobkový list.

  2. 2

    Za stáleho miešania a praženia cibuľky prisypeme mletú červenú papriku a kúsky vykosteného kuracieho stehna. Mäso zalejeme vodou a necháme variť max 40 minút.

  3. 3

    Kým sa varí mäso, pripravíme halušky. Zemiaky nastrúhame, prisypeme polohrubú múku a vymiešame. Z cesta pomocou haluškovača nahádžeme halušky do hrnca s vriacou vodou. Halušky sú hotové, keď vyplávajú hore. Potom ich scedíme.

  4. 4

    Do hrnca s kuracími stehnami pridáme troška majoránky. Trochu vývaru z hrnca s mäsom odoberieme do misky a vymiešame so smotanou.

  5. 5

    Z hrnca vyberieme mäso a prilejeme smotanovú zmes. Premiešame a krátko povaríme.

  6. 6

    Hotovo. Na tanier dáme halušky, mäso a omáčku.

Diskusia k receptu

evanaaa
Šikovný....bobkový list, ani majoránku do paprikáša (ale ani do perkeltu) ja nedávam, smotanu si večer vymiešam - sladkú aj kyslú, lejem ju rovno do hrnca.....a halušky načo zemiakové, postačia normálne nokerdle z múky. Ale dobrý bude aj tento od šikovného kuchára.
1x drajan
lubo54
Robo, zvladol si to uplne v pohode a s prehladom:-) Je to individualne,ale majoranku ...ee a halušky robím vždy len klasické. Nie je to vsak vycitka,chutil by mi aj tvoj paprikas :-)
drajan
Keďže už názov receptu napovedá, že je "podľa R.P. " tak má nárok na rôzne "odchýlky" od klasiky. Ja som v tomto prípade však skôr za tú klasiku... bez majoránky, bez bobkového listu, bez rasce a príloha zásadne nokrle. Ale na druhej strane, treba skúsiť aj čosi iné...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia