Pappardelle so smotanovo-šampiňónovou omáčkou fotorecept

alexdidi - fotkaalexdidi, 25. septembra 2010
Pappardelle so smotanovo-šampiňónovou omáčkou (fotorecept)
Foto: alexdidi

Pre milovníkov talianskej kuchyne veľmi rýchly a dobrý obedík. Pre mnohých iste dobre známe jedlo, ale za pripomenutie to stojí...

2
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
250 g
2 PL
1 PL
1 ks
200 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Na väčšej panvici opražíme pokrájanú cibuľku do sklovita.

    Pappardelle so smotanovo-šampiňónovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme pokrájané šampiňóny a podusíme. Osolíme, okoreníme.

    Pappardelle so smotanovo-šampiňónovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Prilejeme smotanu, chvíľku povaríme a pridáme tavený syr. Dobre vymiešame, povaríme a odstavíme. Pridáme za hrsť strúhaného parmezánu, premiešame a už nevaríme. Omáčku udržujeme teplú.

    Pappardelle so smotanovo-šampiňónovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kým sme pripravovali omáčku, varí sa nám voda na cestoviny. Použijeme kvalitné, najlepšie talianske, alebo domáce cestoviny.

    Pappardelle so smotanovo-šampiňónovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podľa návodu uvaríme cestoviny al dente. Ja mám najradšej pappardelle alebo tagliatelle, ale samozrejme použijeme také, aké máme radi.

    Pappardelle so smotanovo-šampiňónovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cestoviny pridáme k omáčke, premiešame a prehrejeme.

    Pappardelle so smotanovo-šampiňónovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávame na ohriatom tanieri posypané parmezánom a bazalkou.

    Pappardelle so smotanovo-šampiňónovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

2010
super , take lubime.
Len taka pikoska, pred par dnami som sa bavil so svojimi znamymi zo sicilie o parmezane tak sa mi vysmiali ze, oni si taky drahy syr doma za mladi nemohli dovolit, u nich sa pouzival "parmezan chudobnych" to je struhanka oprazena v olivovom oleji.
frezia68
Výborný,rýchlo urobený a chutný obed,len parmezán neviem kúpiť.Poradíš,kde kupuješ v PO?
nataly111
Ja kupujem parmezán v Bille ....myslím, že v PO tiež dostaneš, určite aj sieť TESCO má...;)
babav
Chutny recept!Robievam podobne jedlo s talianskymi cestovinami,
hribami a syrovo -smotanovou omackou .Obcas pridam aj kuracie prsia nakrajane na tenke slize ,alebo krevety.
alexdidi
@frezia68 , parmezán kupujem v Tescu, Hypernove, Kauflande. Musím skúsiťv Bille(tam málo nakupujem), lebo aj v týchto reťazcoch nemajú vždy, tak musí byť náhrada Grana Padano, tiež dobré...
frezia68
@alexdidi :GRANA PADANO mám s Tesca a je výborný,asi nahradí parmezán? Ale parmezán som zháňala aj na PO trhoch,mali od výmyslu sveta,len ten nie.Síce to boli z Holandska......krásne,veľké bochníky a rôzne.Asi nemám šťastie.
sjuz
mňam, a tiež kupujeme Grana Padano, poradili mi to taliani, čo k nám chodili do ordinácie, a odvtedy ho MUSÍM mať stále v chladničke :)
frezia - určite nahradí, a je aj lacnejší.
alexdidi
Tiež si myslím, že Grana Padano hravo nahradí Parmezán...@sjuz , tiež ho(alebo parmwzán) MUSÍM mať stále v chladničke....veľmi mám rada cestoviny uvariť a opražiť na cesnaku(na plátky opečenom), s olivovým olejom a bazalkou+syr...to je pre mňa veľká pochúťka...a čerstvú bazalku tiež MUSÍM mať stále doma...tú zase úspešne kupujem v Lidli....nedarilo sa mi ju vypestovať...
enerrgizer
perfektné...všetko čo je v tvojom recepte mi chutí, vďaka za pripomenutie....
macoska
ja to robievam s farfalle cestovinami a dávam aj kuracie mäsko nA rezance alebo šunku,moja dcéra to má strašne rada...
bozulka
Grana Padano je veľmi dobrý a kupujeme ho ako tu bolo spomínané,Minulú nedelu sa vrátila naša Lenka z Talianska a priniesla mi "darček" 600g originál Parmig.Reggiano,a už boli 2x v týždni cestoviny.Moja nevestička vie aké darčeky mi má doniesť z každej cesty.
klaura
naozaj vynikajúce jedlo ... milujem takéto ...
marianna76
mňam, tiež také máme radi, a pred pár dňami sme našli v lese šampiňóny,. super
bob1k
milujem cestovinky, a hlavne ked su zo smotanou, sampionmi a syrom...bomba...len odporucim namiesto smotany pouzit kuraci vyvar a v tom urobit sampiony a do toho prisypat trosku parmezanu...taliani v cestovinach nepouzivaju smotanu....no mne tam aj tak najviac chuti ta smotana nez vyvar :)
ainy
je to super, ja používam bambino (v modrom črievku hermelínový) a keď chcem veľmi zhrešiť, tak cestoviny s omáčkou ešte nakoniec posypem nasekanými vlašskými orechami




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia