Pappardelle s kuracím mäsom a silnou hríbovo-smotanovou omáčkou s restovanými vlašskými orechami
Autor receptu: chutimi
Veľmi sýty obed...čo dodať. Použil som relatívne veľké množstvo húb na jednu porciu, určite bude jedlo chutné aj s menším množstvom.
1 porcia |
25 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Príprava:
Huby si v šálke namočte. (Samozrejme, pokiaľ máte k dispozícii čerstvé huby, tie uprednostnite)
Prsia si umyte, očistite, osoľte a okoroňte.
Vlašské orechy rozdrvte na väčšie kusy a orestujte na troche masla alebo oleja pokým jemne nestmavnú. Odložte si ich.
- Mäso:
Mäso ugrilujte, prípadne osmahnite na troche olivového oleja.
- Papardelle:
Nechajte zovrieť osolenú vodu, vložte cestovinu a uvarte al dente.
- Omáčka:
Sceďte huby a poduste ich na masle. Keď huby zmäknú, pridajte smotanu. Dochuťte soľou, čiernym korením a mletou rascou. Pridajte opražené vlašské orechy a nechajte chvíľu povariť aby sa chute spojili. Pre zahustenie pridajte viac masla.