Pappardelle s kuracím mäsom a silnou hríbovo-smotanovou omáčkou s restovanými vlašskými orechami

Autor receptu: chutimi

Veľmi sýty obed...čo dodať. Použil som relatívne veľké množstvo húb na jednu porciu, určite bude jedlo chutné aj s menším množstvom.

1
porcia
25 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Príprava: Huby si v šálke namočte. (Samozrejme, pokiaľ máte k dispozícii čerstvé huby, tie uprednostnite) Prsia si umyte, očistite, osoľte a okoroňte. Vlašské orechy rozdrvte na väčšie kusy a orestujte na troche masla alebo oleja pokým jemne nestmavnú. Odložte si ich.
  2. Mäso: Mäso ugrilujte, prípadne osmahnite na troche olivového oleja.
  3. Papardelle: Nechajte zovrieť osolenú vodu, vložte cestovinu a uvarte al dente.
  4. Omáčka: Sceďte huby a poduste ich na masle. Keď huby zmäknú, pridajte smotanu. Dochuťte soľou, čiernym korením a mletou rascou. Pridajte opražené vlašské orechy a nechajte chvíľu povariť aby sa chute spojili. Pre zahustenie pridajte viac masla.