Pečené kuracie stehná
Panvicové pečené kuracie stehná na červenom víne s karamelizovanou dulou (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Jednoduché pečené kuracie stehná na červenom víne a karamelizovaná dula je perfektná kombinácia chutí.
2 porcie |
15 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie stehná som umyla, osušila kuchynským papierom.
- Na panvicu som dala nakrájanú slaninu a opiekla.
- Slaninu som vybrala na tanier a na tuku opiekla stehná z oboch strán.
- Stehná som vyložila na tácku
a do výpeku som pridala na kocky nakrájanú cibuľu.
- K cibuli som pridala mletú červenú papriku,
- ...zaliala červeným vínom a krátko som ju nechala prejsť varom.
- Pridala som kuracie stehná, osolila, okorenila a pridala štipku rasce.
- Podliala som ich opäť červeným vínom a pod pokrievkou dusila na slabšom plameni 40 min.
- Potom som ich odkryla a nechala opiecť z oboch strán.
- Dulu som umyla a osušila, ošúpala a nakrájala na malé kocky.
- Na malú panvičku som dala roztopiť maslo, pridala som cukor a spolu nechala skaramelizovať. Do karamelu som vložila kocky dule a zmiešala som ich s karamelom a iba krátko 2 min som ich za stáleho miešania varila, pridala som k nim 2 PL červeného vína zmiešala a odstavila zo sporáka.
- Kuracie stehná som podávala s varenými cestovinami a dulami. Karamelovou šťavou s vínom som poliala stehná na tanieri.
Prajem vám dobrú chuť.