Panna Cotta
Autor receptu: pusta
Panna Cotta je známy a osviežujúci taliansky dezert, ktorý robievam vždy, ked dostanem chuť na niečo sladké. Má mnoho spôsobov prípravy a chutí nielen v lete.
6 porcií |
30+6 h tuhnutie minút príprava |
30 minút na 80 °C |
Postup
- Do hrnca dáme šľahačku, cukor, vanilkový cukor a varíme za stáleho miešania, kým sa cukor nerozpustí. Zmes sa nesmie variť, teplotu udržujeme okolo 80 stupňov Celsia. V miske namočíme plátky želatiny vo vode, asi na 3 minúty, vyžmýkanú želatínu pridáme do teplej mliečnej zmesi.
- Miešame do rozpustenia želatíny. Zmes naplníme do pohárov a necháme vychladnúť, potom vložíme stuhnúť do chladničky - najmenej na 6 hodín.
- Podávame dekorované karamelovou omáčkou, čokoládou alebo ľubovoľným ovocím. Použila som jahody a mandarínky.