Panna Cotta

Autor receptu: pusta

Panna Cotta je známy a osviežujúci taliansky dezert, ktorý robievam vždy, ked dostanem chuť na niečo sladké. Má mnoho spôsobov prípravy a chutí nielen v lete.

6
porcií
30+6 h tuhnutie minút
príprava
30 minút
na 80 °C

Postup

  1. Do hrnca dáme šľahačku, cukor, vanilkový cukor a varíme za stáleho miešania, kým sa cukor nerozpustí. Zmes sa nesmie variť, teplotu udržujeme okolo 80 stupňov Celsia. V miske namočíme plátky želatiny vo vode, asi na 3 minúty, vyžmýkanú želatínu pridáme do teplej mliečnej zmesi.
  2. Miešame do rozpustenia želatíny. Zmes naplníme do pohárov a necháme vychladnúť, potom vložíme stuhnúť do chladničky - najmenej na 6 hodín.
  3. Podávame dekorované karamelovou omáčkou, čokoládou alebo ľubovoľným ovocím. Použila som jahody a mandarínky.