Panini s lososom, avokádom a chrenovo – kôprovou smotanou

Jozef Preisinger
sous chef Lancia Café, Erdödy Palace v Bratislave, 8. októbra 2009
Panini s lososom, avokádom a chrenovo – kôprovou smotanou
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej výdatné, zatiaľ čo v chladnejších krajinách severnej a Zobraziť celý popis Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej výdatné, zatiaľ čo v chladnejších krajinách severnej a strednej Európy sú tradične väčšie, pestrejšie a obsahujú viac teplých jedál.

1
porcia
10 minút
príprava

Suroviny

1 ks
1 PL
1 KL
1 KL
1 KL
1 KL
5 plátkov
1/2 ks
1 plátok




Postup

  1. 1

    Bagetu prerežeme na polovičku a naplníme zmesou, ktorú sme pripravili z creme fraiche alebo smotany, kôpru, chrenu a horčice. Na dochutenie použijeme soľ a korenie. Do bagety naukladáme plátky lososa, avokáda a ozdobíme šalátom a citrónom.

  2. 2

    Náš tip: Creme fraiche je hustý, mierne kyslý smotanový krém obsahujúci bakteriálne kultúry. Je však menej kyslý a menej viskózny ako kyslá smotana, obsahuje viac tuku (až 35 %), čo má v kuchyni isté výhody – dá sa napríklad vytvoriť pena.

Diskusia k receptu

gman
Creme fraiche sa oznacuje napr v UK obycajna kysla smotana.
vcelka
Creme fraiche vonkoncom nie je obyčajná kyslá smotana, je to niečo medzi kyslou a sladkou a ma inú konzistenciu, iny obsah tuku. Preto aj recepty v našich knihách zvyknú hovoriť o použití creme fraiche tam ,kde treba smotanu "neutrál".
vcelka
Creme fraiche vonkoncom nie je obyčajná kyslá smotana, je to niečo medzi kyslou a sladkou a ma inú konzistenciu, iny obsah tuku. Preto aj recepty v našich knihách zvyknú hovoriť o použití creme fraiche tam ,kde treba smotanu "neutrál".