Panenka z mliečneho prasiatka s kumkvatmi a čiernym pivom

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Čerstvý syr ochutíme soľou, korením, lístkami tymianu a zmiešame s dvoma žĺtkami. Panenku zľahka ppečieme na stredne zohriatej panvici. 3Rozložíme plát cesta na jarnú rolku, potrieme 2/3 pripravenou nátierkou, na začiatok položíme panenku, zahneme strany do vnútra a rolujeme pevnú rolku.
  2. Do misky na šľahanie dáme hnedý cukor, 2 žĺtky a hnedé pivo. Šľaháme ručne alebo za pomoci ručného mixéra do penista cez vodný kúpeľ, pričom dávame pozor, aby sa masa neprehriala – voda v hrnci nesmie vrieť, len ju udržujeme horúcu. Kumkvaty rozrežeme po dĺžke na polovicu a uložíme rezom nadol do malej panvičky, necháme na miernom plameni zľahka skaramelizovať, odložíme bokom.
  3. Pripravené rolky si teraz sprudka opečieme v dostatočnom množstve oleja do chrumkava. Na tanier servírujeme penu z čierneho piva, poukladáme nakrájanú rolku z prasiatka a dozdobíme skaramelizovanými kumkvatmi.