Bravčová panenka
Bravčová panenka

Panenka v slaninke s horčicovou omáčkou

Milan Bučko
prevádzkar Zemplínskej reštaurácie v Michalovciach, 7. júna 2017
Panenka v slaninke s horčicovou omáčkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

600 g
100 g
20 stoniek
50 g
20 g
Placky:
250 g uvarené a nastrúhané
75 g




Postup

  1. 1

    Bravčovú panenku zabalíme do natenko nakrájaných plátkov slaniny. Opečieme na oleji zo všetkých strán a nakoniec dopečieme v rúre. Potom panenku rozkrojíme na 2 časti.

  2. 2

    Suroviny na placky zmiešame a vypracujeme cesto. Z cesta vykrojíme malé krúžky a opečieme ich na oleji dozlatista. Očistenú špargľu uvaríme v osolenej vode.

  3. 3

    Uvarenú špargľu potom pečieme na panvici s rozpusteným maslom. Dochutíme soľou. Nakoniec pripravíme omáčku: Na oleji opražíme horčicu a pridáme smotanu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia