Bravčová panenka

Panenka v pizza ceste s rukolovým šalátom (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Pizza cesto na pizzu: Droždie rozdrobíme do vlažnej vody, premiešame a necháme 10 minút postáť. Potom pridáme múku, olivový olej a soľ. Vymiesime cesto, ktoré necháme kysnúť 1 a pol hodiny.
  2. Odrežeme asi 150 g steak z bravčovej panenky, dáme na rozpálený olej, sprudka opečieme, osolíme a okoreníme. Takto pripravíme 4 porcie mäsa.
  3. Pripravíme omáčku z drvených rajčín, bazalky, oregana, čili omáčky, zo soli a z korenia. Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 časti. Každú rozvaľkáme a natrieme paradajkovou omáčkou.
  4. Naukladáme plátky mozzarelly, položíme steak z panenky a zavinieme do cesta. Cesto znova potrieme omáčkou a pečieme pri 180 °C približne 10 minút.
  5. Rukolový šalát: Umytú rukolu premiešame s cherry paradajkami nakrájanými na polovičky, pokvapkáme panenským olivovým olejom, citrónovou šťavou, pridáme štipku soli, lyžičku medu, čerstvo mleté čierne korenie a premiešame.