Bravčová panenka
Bravčová panenka

Panenka v pizza ceste s rukolovým šalátom fotorecept

Lýdia Chudivániová
šéfkuchárka Hotela Belassi**** v Bojniciach, 8. marca 2019
Panenka v pizza ceste s rukolovým šalátom (fotorecept)
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie

Suroviny

600 g
Pizza cesto:
1/2 kocky
350 g
2 KL
240 ml vlažná
2 PL
Paradajková omáčka:
400 g
20 ml
Šalát:
1 PL
50 g
50 g
z 1/2 citrónu




Postup

  1. 1

    Pizza cesto na pizzu: Droždie rozdrobíme do vlažnej vody, premiešame a necháme 10 minút postáť. Potom pridáme múku, olivový olej a soľ. Vymiesime cesto, ktoré necháme kysnúť 1 a pol hodiny.

  2. 2

    Odrežeme asi 150 g steak z bravčovej panenky, dáme na rozpálený olej, sprudka opečieme, osolíme a okoreníme. Takto pripravíme 4 porcie mäsa.

    Panenka v pizza ceste s rukolovým šalátom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme omáčku z drvených rajčín, bazalky, oregana, čili omáčky, zo soli a z korenia. Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 časti. Každú rozvaľkáme a natrieme paradajkovou omáčkou.

    Panenka v pizza ceste s rukolovým šalátom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Naukladáme plátky mozzarelly, položíme steak z panenky a zavinieme do cesta. Cesto znova potrieme omáčkou a pečieme pri 180 °C približne 10 minút.

    Panenka v pizza ceste s rukolovým šalátom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rukolový šalát: Umytú rukolu premiešame s cherry paradajkami nakrájanými na polovičky, pokvapkáme panenským olivovým olejom, citrónovou šťavou, pridáme štipku soli, lyžičku medu, čerstvo mleté čierne korenie a premiešame.

Diskusia k receptu

lakey5
Nedari sa mi pripravit panenku. Tento receptik je moc fajn.