Panenka v oštiepkovom cestíčku na vínovej omáčke fotorecept

Michal Kružic
šéfkuchár z Premium – business hotel Bratislava, 13. marca 2014
Panenka v oštiepkovom cestíčku na vínovej omáčke (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
1
porcia
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
100 g
1 ks
podľa potreby
30 g
1 ks
50 g
150 ml
1 PL
100 g




Postup

  1. 1


    Panenku odblaníme, nakrájame ju na medailóniky, osolíme a okoreníme.

  2. 2


    Z mlieka, vajca, múky a nastrúhaného oštiepku pripravíme cestíčko, v ktorom obalíme medailóniky a vypražíme ich v rozpálenom oleji do polovice ponorené.

  3. 3


    V kastróle z cukru urobíme karamel, zalejeme ho vínom, pridáme polovicu masla, soľ a korenie a varíme, kým nevznikne omáčka. Zemiak uvaríme spolu s hráškom a so soľou. Scedíme, rozmixujeme a pridáme maslo a podľa potreby mlieko.

Diskusia k receptu

afataga
vyzera to dobre, ale ja mam taku vedomost, ze bravcove maso sa nema jest neprepecene
pusta
veľmi krásny recept, palec hore a klobúk dole :-)
*****
elena
No hádam ten šéfkuchár vie, čo robí a je to hádam aj profesionál!
michalkruzic
Ta surova panenka je fakt pekna ;)
Kludne prepecte, kazdy podla chuti, ale dal by som pozor prepecena je casto tuha.
Dobru chut a som rad ze sa vam recept paci.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia