Panenka v klobásovej zmesi s cibuľovým prívarkom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
80 minút
príprava
65-70 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčovú panenku opracujeme a nakrájame na hrubšie valce. Orez pomelieme a zarobíme s cesnakom, so soľou a s paprikou. Pridáme jedno vajíčko.
  2. Mäso zabalíme do pripravenej zmesi, zabalíme do fólie a pečieme v rúre pri 120 °C asi 35 minút. Červenú cibuľku skaramelizujeme s hnedým cukrom. Zastrekneme citrónom, osolíme, okoreníme a zalejeme smotanou. Redukujeme asi 10 minút.
  3. V šupke uvarené zemiaky osolíme, okoreníme, pridáme mladú cibuľku, 3 žĺtky a z piatich vajec vyšľahaný sneh. Túto zmes pečieme v tvare malej tortičky pri 180 °C asi 30 minút. Potom zvyšné žĺtky vložíme do naolejovanej nádoby a pečieme pri 75 °C asi 35 – 40 minút, po upečení majú konzistenciu masla. Pri servírovaní položíme žltkovú zmes na tortičku zapečenej zemiakovej zmesi.