Panenka v klobásovej zmesi s cibuľovým prívarkom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
80 minút príprava |
65-70 minút tepelná úprava |
Postup- Bravčovú panenku opracujeme a nakrájame
na hrubšie valce. Orez pomelieme
a zarobíme s cesnakom, so soľou a s paprikou.
Pridáme jedno vajíčko.
- Mäso zabalíme do pripravenej zmesi,
zabalíme do fólie a pečieme v rúre pri
120 °C asi 35 minút. Červenú cibuľku skaramelizujeme
s hnedým cukrom. Zastrekneme
citrónom, osolíme, okoreníme
a zalejeme smotanou. Redukujeme asi
10 minút.
- V šupke uvarené zemiaky osolíme, okoreníme, pridáme mladú cibuľku, 3 žĺtky a z piatich vajec vyšľahaný sneh. Túto zmes pečieme v tvare malej tortičky pri 180 °C asi 30 minút. Potom zvyšné žĺtky vložíme do naolejovanej nádoby a pečieme pri 75 °C asi 35 – 40 minút, po upečení majú konzistenciu masla. Pri servírovaní položíme žltkovú zmes na tortičku zapečenej zemiakovej zmesi.
|