Panenka plnená bryndzou
Panenka plnená bryndzou

Panenka v bryndzovej omáčke s cuketou

Jozef Klubník
šéfkuchár Austria Trend Hotela Bratislava****, 9. mája 2017
Panenka v bryndzovej omáčke s cuketou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
100 g
20 g
1 ks
1 ks malý
800 g
1 ks
100 ml
50 g
50 ml




Postup

  1. 1

    Panenku nakrájame na medailóniky. Z polovičky bryndze a polovice nasekaného medvedieho cesnaku vytvarujeme guľky. Vložíme ich do medailónikov, osolíme, okoreníme a opečieme na oleji. V ohňovzdornej miske ich necháme odstáť na teplom mieste.

  2. 2

    Z uvarených zemiakov, masla, mlieka a zo soli pripravíme kašu, do ktorej primiešame opečenú cibuľku.

  3. 3

    Do výpeku z panenky pridáme druhú polovicu cesnaku, nakrájaný pór a nakrájanú alebo nastrúhanú cuketu. Všetko spolu opečieme, dochutíme soľou a korením. Napokon primiešame druhú polovicu bryndze. Plnené medailóniky podávame so zemiakovou kašou a s bryndzovou-cuketovou omáčkou.

Diskusia k receptu

evanaaa
Dobre to vypadá a aj iste chutí....len sa mi zdá, že toto, alebo niečo podobné tu od šéfkuchára bolo, no nevadí......
kukulienka71
do medailónikov urobíme dierku a tam dáme guľky? nejak mi to nie je jasné...kombinácia iste chutná a tiež pekné foto




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia