Panenka na šampiňónoch s tekvicovo-zemiakovým pyré
Autor receptu: tinca
Pôvodne som chcela urobiť z panenky steaky v prosciutte. Ale nakoniec som sa rozhodla pre tento recept. Bolo to chutné,najviac som si pochutila na pyré.
4-5 porcie |
20 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Panenku odblaníme a naporcujeme na asi 2 cm plátky, ktoré len trošku roztlačíme. Z oboch strán ju krátko opečieme na oleji a vyberieme. Vo výpeku si orestujeme cibuľu, pridáme cesnak pokrájané šampiňóny, drvené korenie, mletú papriku a soľ. Nakoniec opečené plátky panenky. Podlejeme vývarom /ja som mala z polievky/, alebo vodou. Ak je treba ešte dosolíme. Dusíme do mäkka. Pridala som aj 1 PL chilli omáčky, ale nemusí byť. Šťavu nakoniec zahustíme. Dochutíme koriandrom.
- Tekvicu hokkaido olúpeme, vyberieme vnútro a pokrájame na kocky. Uvaríme do mäkka v osolenej vode. Tak isto zemiaky pokrájame na kocky a uvaríme. Potom tekvicu zmiešame so zemiakmi roztlačíme, pridáme maslo a smotanu a dobre vyšľaháme. Množstvo smotany neuvádzam, každý si pridá podľa toho, aké husté pyré chce mať. Nakoniec postrúhame muškátový oriešok.
- Želám dobrú chuť!