Bravčová panenka

Panenka na karamelizovanej cibuľke so zemiakovými dolkami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
50 minút
príprava

Postup

  1. Cibuľu očistíme, nakrájame na mesiačiky a opečieme na oleji v panvici. Pridáme soľ a cukor. Keď začne karamelizovať, podlejeme vínom a necháme redukovať.
  2. Bravčovú panenku nakrájame na medailóniky, ochutíme soľou, korením a opekáme na rozohriatej panvici s olejom. Nakoniec k mäsu pridáme kúsok masla.
  3. Zemiakové dolky: Uvarené, očistené zemiaky nastrúhame, pridáme maslo, škrob a vajíčka. Osolíme a tvarujeme dolky, ktoré opekáme na panvici. Na tanier dáme dolky, karamelizovanú cibuľu, bravčové medailóniky a prelejeme maslovou omáčkou.