Pane di pasqua con salvia e pecorino (taliansky chlebový veniec so šalviou a pecorinom)(fotorecept)

Autor receptu: tizian1cat

Keď som si už včera povedala,že chlieb nebudem piecť aspoň týždeň vzhľadom na plnú mrazničku moju a mojich príbuzných (haha),tak som dnes ráno o pol šiestej (ďakujem ti,môj milovaný bíglik) už po venčení našla v starom talianskom časopise ešte z minulého storočia (znie to strašne,ale aj ja som sa v tom minulom storočí narodila) jeden recept, pri ktorom mi slinenie začalo už pri čítaní talianskeho textu,kde som rozumela každé tretie slovo,ale obrázok a Google nepustí.Tak a bude znovu chleba.BASTA

35 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Zmiešame múku, vodu, olej, rozdrobené droždie a med a vymiesime na kompaktné cesto. Pridáme soľ a miesime ešte ďalších 10 minút. Potom necháme prikryté hodinu kysnúť. Ja som na celý tento postup použila pekárničku na chlieb.
  2. Cesto prenesieme na pomúčenú pracovnú dosku a postupne primiesime postrúhaný parmezán a posekanú šalviu.
  3. Rozdelíme na 2 časti a vyformujeme dlhé valčeky, zapletieme z nich vrkoč a stočíme do kruhu.
  4. Prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie, zakryjeme utierkou a necháme ešte 30minút nakysnúť. Medzitým si rozohrejeme rúru na 200st.C. Pečieme cca 35 minút.
  5. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť na mriežke.
  6. Medzitým si pripravíme rukolu, uvaríme si buď mrazený hrášok alebo sójové bôby, ktoré som použila ja. Pridáme tenké plátky pecorína, pokvapkáme olivovým olejom. (ja som posypala aj lupienkami sušenej štiplavej papriky).
  7. Ja som použila olivový olej s cesnakovou príchuťou a minišalátiky som posypala aj lupienkami sušenej štiplavej papriky.
  8. Servírujeme s teplým chlebom - my sme mali na pozdné dnešné veľkonočné raňajky.