Zeleninové karí

Panang curry z tekvice hokkaido, batatov a zo žltej cukety

Autor receptu: sjuz

Hrejivé a pikantné thajské curry s kokosovým mliekom.

2-3
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zeleninu nakrájame na kocky. V hrnci alebo na hlbšej panvici rozohrejeme ghí a na ňom osmahneme nakrájanú cibuľu, ku ktorej neskôr pridáme nakrájaný cesnak.
  2. Pridáme nakrájanú tekvicu a batat, premiešame, vytlačíme curry pastu, vylejeme kokosové mlieko, premiešame, pridáme citrónovú trávu , kafírové listy a postrúhaný zázvor. Kto chce a má doma, môže pridať aj bambusové plátky. Dusíme tak, aby bola zelenina na skus, potom pridáme cuketu a ešte pár minút podusíme.
  3. Hotové curry dochutíme rybacou omáčkou, cukrom a citrónovou šťavou a ešte pár minút povaríme. Posypeme nasekaným koriandrom a podávame s ryžou - my máme radi ku thajskému curry jazmínovú.
  4. Je to rýchle a jednoduché jedlo, takto robievam aj kuracie (kuracie kúsky opekám s cibuľou), krevetové či rybacie panang curry. Niektoré recepty pastu opekajú, mne tento spôsob nechutil, a nikdy som nevedela prečo :), potom som našla iný spôsob a vedela som, že to je ten správny pre nás. Odvtedy už thajské curry pasty neopekám pred zaliatím kokosovým mliekom...