Palacinky z ovsených vločiek a tvarohu à la Hyper

Autor receptu: eirangel

Recept na palacinky z ovsených vločiek a tvarohu sa mi dostal do rúk pred mesiacom. S priateľom sme si ich doma pripravili a boli sme z nich tak nadšení, že vám tento recept musím dať do pozornosti :)

3-4
porcie
5-10 minút
príprava
15-20 minút
na 150-180 °C

Postup

  1. Vločky rozmixuj ponorným mixérom spolu s vajíčkom a tvarohom. Vznikne veľmi hustá hmota - preto - prilej trošku mlieka a opäť mixuj dokým ti nevznikne približne podobné cesto (konzistenciou)ako na palacinky.
  2. Nechaj si rozohriať na miernom plameni kvalitnú teflónovú panvicu. Budeme pracovať BEZ oleja :) Na rozpálenú panvicu vylejeme cesto z menšej naberačky - do veľkosti ako lievance. Pečieme na miernom ohni - trpezlivosť ruže prináša - radšej počkaj kým sa cesto pomaličky urobí, potom sa ti bude ľahšie obracať na druhú stranu.
  3. Z vyššie spomenutého množstva surovín pripravíš približne 9-10 lievancových palaciniek. Keďže sú bez cukru - je na tebe ako si ich dochutíš. Mne a môjmu priateľovi veľmi chutili s domácim ríbezľovým džemom a čerstvými jahodami. Predstavivosti sa medze nekladú :) Prajem vám veľa zábavy pri obracaní palaciniek :) Prajeme si dobrú chuť :)